Life&style

Silikoni: da ili ne? Pitanja koja si trebaš postaviti prije

Sve više žena odlučuje se na kirurško povećanje grudi. Razmišljaš li i sama o tome, provjeri jesu li tvoji motivi ispravni i što te zapravo čeka?

Za neke žene povećanje grudiju doista može značiti pozitivne promjene, od promjene izgleda do porasta samopouzdanja. No, kako je ipak riječ o kirurškom zahvatu koji nosi određeni rizik po zdravlje i kako u većini slučajeva medicinskog opravdanja za operaciju nema, važno je dobro razmisliti prije no što zakucamo na vrata plastičnom kirurgu. Sljedeća pitanja pomoći će ti da shavtiš jesu li implantanti u drugima doista za tebe?

1. Zašto želim povećati grudi?

Ako misliš da će veće grudi poboljšati tvoj izgled i donijeti ti više samopouzdanja, tvoji su razlozi OK. Ako pak misliš da će ti promijeniti život, čeka te veliko razočaranje, bez obzira kako savršene grudi bile.  Povećanje grudi može pomoći, ali drastičnih promjena neće biti.

via GIPHY

2. Koliko veće grudi želim?

Ako sad nosiš grudnjak veličine A, a priželjkuješ grudi pet brojeva veće, tvoja su očekivanja nerealna. Treba pomno razmisliti koja veličina će odgovarati konstituciji tijela. Vjerojatno želiš izgledati seksepilnije, ali to je lakše postići imajući cijelo tijelo u vidu, a ne samo grudi impresivne veličine.

3. Što mi je još važno osim veličine?

Osim veličine govorimo još o obliku, punoći, razmaku između grudiju. Kirurgu će jako pomoći doneseš li sliku grudiju kakve želiš.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Jesam li dobra zdravlja?

Na operaciju moraš ići zdrava. Kao i svaki drugi kirurški zahvat, i povećanje grudi zahtijeva vrijeme za oporavak. Ako si savršeno zdrava, šanse da se brzo oporaviš i da rezultat bude najbolji mogući su puno veće.

5. Kakvu reputaciju ima moj liječnik?

Dobro se raspitaj prije nego što izabereš liječnika. Plastični kirurg bi trebao imati vrhunske kvalifikacije i dobru reputaciju, a sjajno bi bilo i da čuješ neko iskustvo iz prve ruke. Možda će cijena biti viša, ali ovo stvarno nije trenutak kada treba štedjeti.

6. Jesam li spremna surađivati s liječnikom?

Liječnik može biti najbolji mogući, ali i ti kao pacijentica moraš imati realna očekivanja. Morate otvoreno razgovarati i surađivati jer oboje ste na istoj strani, a samo tako će i rezultat biti najbolji mogući.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

7. Jesam li spremna ići na redovite kontrole implantanata?

Jer povećanje grudiju to zahtijeva. Moraš i kasnije ići na redovite kontrole kako bi bila sigurna da je sve u redu.

8. Je li ovo doista MOJA ideja?

Jesi li doista nezadovoljna svojim grudima? Ili su tebi sasvim simpa, ali si je to poželio tvoj dečko? S kojim možda iduće godine više ni nećeš biti. Ili su grudi povećale već tri tvoje prijateljice pa ti se čini da si ti totalno out? Sjediš kao pokisli miš dok se one razmeću dekolteima i čini ti se da je njihov život stvarno mnogo bolji? Ili nakon svih onih videa seksepilnih pjevačica, magazina s fotošopiranim zvijezdama i savršenih Instagram fotki više ne znaš kako izgledaju obične cure? Jer... Izgledaju baš kao ti!

 

via GIPHY

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0