Life&style 23. studenoga 2018.

Pitali smo cure i dečke: Kada je zapravo Ok krenuti s blagdanskim slavljem i kićenjem?

Thinkstock/Miss7.

S jedne strane Grinchevi, s druge vilenjaci! Evo što naši cure i dečki kažu na vječitu borbu između toga treba li krenuti sa slavljem blagdana već početkom studenoga ili tek nekoliko dana prije Božića

Ima li išta slađe od blagdana? Doduše, možda ne baš kada sa slavljem kreću krajem listopada... Međutim, sve se više božićnih obožavatelja ne libi slaviti Božić i do dva mjeseca ranije! Pušta se "All I Want for Christmas", razmišlja o pečenju božićnih kolačića, uživa se u kuhanom vinu i kupuju se prvi ukrasi za stan - onako, polako, krenuvši s anđelima i snjegovićima. Svi u životu imamo barem jednu takvu osobu, koja doslovno čeka da kazaljke na satu s 31. listopada pokažu ponoć 1. studenoga da bi zavapila "Božić dolazi!". No sigurni smo i da znate onog "Grincha" koji negoduje oko blagdanske atmosfere, previše zlatnih i crvenih ukrasa te gužvi u gradu. A što misliš - koja skupina prevladava? Upitali smo ljude kada misle da je nabolje krenuti s blagdanskim "maltretiranjem"!

Ivan Nekić (28) | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"Po meni je prihvatljivo krenuti maltretirati sve oko sebe blagdanima i božićnim pjesmama taman negdje s početkom adventa, dakle nekih mjesec dana prije nego što Božić i svi ostali blagdani krenu. Volim Božić i blagdane koji slijede, ali mislim da su božićne pjesme i ukrašavanje grada prije kraja studenoga jednostavno previše". 

Astrid Čada (26) | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"Moja najbolja prijateljica obožava snijeg i Božić. Ja nisam toliko veliki fan, ali kad vidim njezinu atmosferu i veselje zarazim se bez obzira na to sto je sredina studenoga. Volim pozitivnu božićnu energiju koja nas zarazi pa malo zaboravimo na probleme s kojima se borimo cijele godine".

Denis Svirać (21) | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"Smatram da predblagdansko vrijeme treba krenuti što ranije, jer znanstveno je dokazano da ljude uveseljava i raduje kupovanje božićnih ukrasa, a božićne pjesme ih opuštaju i vraćaju u neka prošla vremena, vraćaju im stare uspomene!"

Marija Petanjek (31) | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"A gle, još je rano općenito sa svim tim krenuti. Ja sam kao malo dijete i već od ljeta odbrojavam dane do Božića. Ali to sam ja! Iako mislim da je sav taj duh Božića prešao u materijalizam i komercijalu i da nema više njegovanja tradicije kako bi zapravo trebalo biti. Čisto bi bilo u redu da se za prvu adventsku nedjelju krene s kićenjem te pripremama za Božić". 

Frane Viduka (23) | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"Po mome mišljenju je društveno prihvatljivo početi božićnu promociju tjedan dana prije početka adventa, mislim da su stvari poput reklama, božićne Coca Cole, kićenja grada i svega ostalog što uz to dolazi početkom studenoga u potpunosti besmisleni!

Katarina Smolić (29) | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"Smatram da se treba startati s tim 1. prosinca i posvetiti cijeli mjesec tome. Sve ranije je nepotrebno i dođe do zasićenja upravo zbog toga. Pogotovo danas kad su se i klimatski uvjeti promijenili i uopće se ne poklapa vremenska atmosfera s tim preuranjenim božićnim ugođajem. Ispada da ono iz plutajućeg roza flaminga uskočiš u saonice Djeda Mraza. Daj mi praznog hoda malo".

VID JURAČIĆ (26) | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"Pa ja mislim da bi to nabrijavanje trebalo početi s prvim danom adventa. To je dovoljno rano, a opet nije toliko rano da ljudima krene sve to ić' na jetru; a i tradicionalno je to trenutak kad se počne isčekivati Božić".

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Luka

  Svi su zahvaljujući tom velikom čovjeku nazvali dr. Agbazara, veliki čarobnjak za čaroliju koji mi donosi radost, pomažući mi da vratim ljubavnicu koji se razbije sa mnom Četiri mjeseca prije, ali sada sa mnom, uz pomoć dr. Agbazare, velika ljubavna ... prikaži još!