- Ova prefina pita od malina i bijele čokolade rajski je desert čiji okus daleko nadmašuje uloženi trud
- Spaja slatkoću bijele čokolade s oporošću svježih malina stvarajući uravnoteženu kiselo-slatku kombinaciju
- Ne peče se jer se tijesto radi od keksa s maslacem, a glatki nadjev od krem sira i bijele čokolade, bez jaja
- Pročitaj također: Profinjeni recept za posebne prilike: Sočna torta sa šampanjcem i nadjevom od sira s malinama
Osnova ove poslastice je hrskava korica od keksa. Mljeveni keksi pomiješani s otopljenim maslacem stvaraju ukusnu podlogu koja savršeno nadopunjuje kremasti nadjev. Srce pite je slatki nadjev od krem sira i bijele čokolade. To je bogata mješavina koji se topi u ustima i budi želju za još jednim zalogajem, a ono sto ovu pitu čini posebnom je dodatak svježih malina. Uz svaki zalogaj uživat ćeš u sočnom i pikantnom iznenađenju koje poboljšava cjelokupni okus. Najbolji dio? Nije potrebno pečenje! U ovom divnom desertu možete uživati pripremivši ga brzo i lako!
Sastojci:
Za tijesto:
- 200g digestiv keksa
- 80 g otopljenog maslaca
Za nadjev:
- 100 g bijele čokolade natrgane na komadiće
- 2 žlice (30 g) vrhnja za šlag
- 250 g krem sira
- 2 žlice (16 g) šećera u prahu
- naribana korica jednog manjeg limuna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 g ohlađenog vrhnja za šlag (35% masti)
- 120 g svježih malina
Za ukras:
- svježe maline
- ukrasi od bijele čokolade
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Namazati maslacem okrugli lim za pitu promjera 20 cm.
- Kekse samljeti u multipkaktiku. Dodati otopljeni maslac i miješati dok se potpuno ne sjedini. Smjesu stražnjom stranom žlice i prstima utisnuti na dno i rubove posude. Staviti u hladnjak dok pripremaš nadjev.
- Za nadjev staviti bijelu čokoladu i 2 žlice vrhnja u posudu te uroniti u drugu posudu s uzavrelom vodom. Otopiti čokoladu i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Umiksati krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i koricu limuna da se sjedine pa umiješati otopljenu čokoladu.
- Dodati vrhnje za šlag i nastaviti miksati dok se ne počnu stvarati čvrsti vrhovi.
- Preko kore premazati malo nadjeva od bijele čokolade. Na njega posložiti maline u jednom sloju. Preliti maline preostalim nadjevom od krem sira i bijele čokolade. Zagladi vrh.
- Pitu staviti u hladnjak na 4 do 6 sati da se stegne, ili čak preko noći. Ukrasiti svježim malinama, ukrasima od bijele čokolade i posuti šećerom u prahu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.