Life&style

Pita od bijele čokolade i malina: kolač čiji okus daleko nadmašuje vrijeme uloženo u pripremu

Osnova ove poslastice je hrskava korica od keksa. Mljeveni keksi pomiješani s otopljenim maslacem stvaraju ukusnu podlogu koja savršeno nadopunjuje kremasti nadjev. Srce pite je slatki nadjev od krem ​​sira i bijele čokolade. To je bogata mješavina koji se topi u ustima i budi želju za još jednim zalogajem, a ono sto ovu pitu čini posebnom je dodatak svježih malina. Uz svaki zalogaj uživat ćeš u sočnom i pikantnom iznenađenju koje poboljšava cjelokupni okus. Najbolji dio? Nije potrebno pečenje! U ovom divnom desertu možete uživati pripremivši ga brzo i lako!

Raffaello tart Možda vas zanima Raffaello tart oduševljava okusom i lakoćom pripreme, a najbolje je što ne treba ni paliti pećnicu Rubrika Life&style Life&style

Sastojci: 

Za tijesto:

  • 200g digestiv keksa
  • 80 g otopljenog maslaca

Za nadjev: 

  • 100 g bijele čokolade natrgane na komadiće
  • 2 žlice (30 g) vrhnja za šlag
  • 250 g krem ​​sira
  • 2 žlice (16 g) šećera u prahu
  • naribana korica jednog manjeg limuna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 g ohlađenog vrhnja za šlag (35% masti)
  • 120 g svježih malina

Za ukras:

  • svježe maline
  • ukrasi od bijele čokolade
  • šećer u prahu za posipanje 

 | Autor: Instagram@saharisha Instagram@saharisha

Priprema: 

  1. Namazati maslacem okrugli lim za pitu promjera 20 cm.
  2. Kekse samljeti u multipkaktiku. Dodati otopljeni maslac i miješati dok se potpuno ne sjedini. Smjesu stražnjom stranom žlice i prstima utisnuti na dno i rubove posude. Staviti u hladnjak dok pripremaš nadjev.
  3. Za nadjev staviti bijelu čokoladu i 2 žlice vrhnja u posudu te uroniti u drugu posudu s uzavrelom vodom. Otopiti čokoladu i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  4. Umiksati krem ​​sir, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i koricu limuna da se sjedine pa umiješati otopljenu čokoladu.
  5. Dodati vrhnje za šlag i nastaviti miksati dok se ne počnu stvarati čvrsti vrhovi.
  6. Preko kore premazati malo nadjeva od bijele čokolade. Na njega posložiti maline u jednom sloju. Preliti maline preostalim nadjevom od krem ​​sira i bijele čokolade. Zagladi vrh.
  7. Pitu staviti u hladnjak na 4 do 6 sati da se stegne, ili čak preko noći. Ukrasiti svježim malinama, ukrasima od bijele čokolade i posuti šećerom u prahu.
Photo: Instagram@saharisha
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlična kombinacija cokolada i malina