Life&style

Ljubitelji(ce) rosé vina, pozor! Stiže još jedan Pink Day, i to 10. jubilarni: poslušaj i kušaj

  • Pink Day koji okuplja proizvođače, poznavatelje i ljubitelje ružičastih vina, ove godine slavi velikih 10. godina!
  • U subotu 22.travnja., ponovno u Laubi, čekaju nas ružičasta vina za kušanje, ali i najbolja maslinova ulja
  • Ono što nas je posebno zainteresiralo je mixology radionica - tko ne bi želio ne samo saznati nešto o koktelima od roséa nego ih i kušati?!
  • Pročitaj i: Sve što treba znati o rosé vinu (osim da, dobro ohlađen, najbolje prija ljeti)

Pink Day Zagreb, međunarodni festival ružičastih vina ove godine doživjet će svoje okruglo, 10. izdanje, a kako su ga odavno predstavile njegove strastvene organizatorice iz, možemo to slobodno reći hedonističke udruge, Women on Wine, mnogo je više od „običnog festivala“ jer uz rosé vina slavi i optimizam, lepršavost i proljeće.

Ove godine ponovno se održava u zagrebačkoj Laubi koja se već dokazala kao izvrstan prostor za Pink Day, a kao i uvijek uz predstavljanja i kušanja koliko god nam srce želi vrhunskih ružičastih vina, tu su i zanimljive radionice edukativnog sadržaja poput „Ružičasti američki zapad“ ili one vezane uz "zeleno u ružičastom", dio festivala posvećen maslinovim uljima. Kao što je „Šampionska ulja Istre i Dalmacije“.

 | Autor: Pink Day Zagreb Pink Day Zagreb

Moramo priznati da nas je posebno privukla i radionica o koktelima u ružičastoj boji „Pink Coctalization“ powered by Esplanade Zagreb Hotel s majstorom spravljanja koktela Vjenceslavom Madićem.

Događanja vezana uz Festival počinju i prije 22. travnja. Tako će se u utorak, 18. travnja u restoranu Noel održati Masterclass radionica Chateau d'Esclans rosé vina (cijena od 45 eura uključuje brunch i masterclass).

 | Autor: Pixsell Pixsell

Cijeli dan u Laubi posvećen slavljenju ružičastih vina, pjenušaca i šampanaca isplati se posjetiti, kao i uvijek. Cijena ulaznice je 20 eura, a cijeli raspored događanja pronađi ovdje.  Ne zaboravi ni na dress code Pink Daya: ružičasti komad odjeće ili ružičasti detalj. 

Rose Možda vas zanima Spicy Rosé novo je hit piće na TikToku i jedva ga čekamo isprobati Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pixsell

Komentari 0