Life&style

Pekarnica Dubravica predstavila je svoj panettone, napravljen s najboljim majstorom na svijetu

  • Za najbolji panetonne u Hrvatskoj već nekoliko godina slovi onaj pakoštanske pekarnice Kroštula, a njihov ovogodišnji Bajadera panettone rasprodao se u nekoliko dana
  • Nakon Kroštule, svoju verziju je ponudila i Dubravica koja je stvorila panettone u suradnji s najboljim majstorom za ovu slasticu na svijetu
  • U ovom panettone "natjecanju" najbolje ćemo proći mi, ako kušamo oba

Svega nekoliko dana nakon što smo pisali o najukusnijem i najfinijem panettoneu, onome kojeg već godinama peče obiteljska pakoštanska pekarnica Kroštula, a koja je ove godine u suradnji s Krašem uz čokoladni panettone, panettone s kandiranim voćem, panettone pistacchio višnju i panettone mandarinu i bijelu čokoladu ponudila i Bajadera panettone, isti je gotovo posvuda rasprodan, unatoč, kako su mnogi prigovorili, paprenoj cijeni od 140 kuna za 500 grama.

 | Autor: Instagram @krostula_better_bread Instagram @krostula_better_bread

Možda vas zanima Kroštula sada ima i Bajadera verziju najpoznatijeg božićnog slatkog kruha na svijetu Rubrika Life&style Life&style

No, nije Kroštula jedina koja je ponudila svoju verziju ovog, najzahtjevnijeg među svim pekarskim proizvodima. Jedan od najpoznatijih božićnih kolača na svijetu u ponudu je uvrstila i Dubravica, a pohvalili su se na svojim društvenim mrežama kako su o nimalo jednostavnoj izradi učili od najboljeg panettone majstora na svijetu - Andree Tortorea.

"Naši su tehnolozi od Andree upijali njegovo znanje o pripremi ovog slatkog kruha, kojeg nazivaju i Mount Everestom pekarstva, kako bismo vam iduće godine Božić uljepšali panettoneom iz naše proizvodnje. Požurite u vama najbližu poslovnicu i izaberite jedan od dva okusa: Panettone glazirani (kandirano voće) ili Panettone 3 čokolade (tamna čokolada, kremasta Gianduja del Piemonte i mliječna čokolada sa slatkim notama karamele), ili oba.", poručili su u objavi na njihovim društvenim mrežama. 

Možda vas zanima Napokon su tu! Ovogodišnji božićni petitsi iz MeetMia radionice izgledaju slađe no ikad Rubrika Life&style Life&style

Za razliku od Kroštulinog, ovaj panettone dolazi u dizajniranoj limenoj kutiji čiji dizajn potpisuju Gio Pastori i Marco D’Andolfi, a na kojoj su i štosno iscrtane upute kako se točno panettone servira.

I ovaj panettone proizveden je u ekskluzivnoj limitiranoj seriji i može se kupiti u svim Dubravica pekarama sve dok se ne rasproda po cijeni od 245 kuna. Naći će se, bez dvojbe, i ovoga put oni koji će reći kako je cijena pretjerana, no ne sumnjamo da će se naći i više no dovoljno onih koji vjeruju da neke stvari, kao između ostalog i okus koji malo što može nadmašiti, vrijede svake lipe!

Photo: Instagram @pekaradubravica
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Njamm