Life&style

“Peel off” maske za lice iz kuhinje

Otklonite mitesere i mrtve stanice kože potpuno prirodnim proizvodima iz doma...

Ima puno recepata koje možete iskoristiti kako bi napravili maske za lice u svom domu. No, peel off maske se malo teže pripremaju. One moraju biti prave debljine i gustoće, tako da ih možete oguliti s vaše kože. Međutim, ove maske su najbolje za uklanjanje mitesera na vašoj koži. Osim toga, ove maske su najbolje zbog toga što su prirodne. Za uklanjanje mitesera i mrtvih stanica kože s vašeg lica, možete isprobati neke od sljedećih maski:

Peel off maska od bjelanjaka
Želite ukloniti mitesere s vašeg lica? Pomiješajte šećer u prahu s jednim bjelanjkom i primijenite masku na cijelo lice. Nakon toga stavite organsku maramicu na vaše lice. Nježno prelazite maramicom preko lica kako biste zagladili smjesu. Nakon toga, nanesite još jedan sloj bjelanjaka i šećera. Ostavite ovu masku na licu šest-osam minuta. Kad se osuši, oljuštite s papirnatom maramicom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Maska od zelenog čaja i limuna
Prvo skuhajte zeleni čaj, a zatim iscijedite jedan limun u njega. Pomiješajte sa žlicom ove dvije tekućine, a zatim dodajte želatinu u prahu. Ugrijte smjesu u mikrovalnoj pećnici na 30 sekundi. Promiješajte smjesu i ponovno je nanesite na lice. Pokrijte cijelo lice i ostavite masku na licu 10 minuta. Zatim pažljivo ogulite masku s dna lica prema gore.

Peel of maska od naranče
Osušite koru naranče u suncu. Nakon sušenja od dva dana, napravite prah od ove kore. Sada skuhajte jednu šalicu vode na srednjoj temperaturi. Dodajte šećer u šalicu i otopite polako šećer u vodi. Ono što ćete dobiti je ljepljiva tekućina. Dodajte jednu žlicu sušenog praha naranče u ovu tekućinu. Pomiješajte sve zajedno i primijenite na lice. Ostavite masku na 10 minuta, a zatim je oljuštite. Ne samo da će vas to osloboditi od mitesera, već i od mrtvih stanica kože.

Photo: Getty Images

Komentari 0