Life&style
1/11

Paravan - trendi dodatak vašem interijeru

Spoj modnog i produkt dizajna često daje neočekivane rezultate. Jedan od njih je i Behide, paravan koji su zajedno razvile djevojke iz dizajnerskog kolektiva Manufakturist te modne dizajnerice iza imena Dioralop.

Mia Bogovac, Matea Bronić, Dora Đurkesac, Kristina Volf i Maša Milovac iz Manufakturista te Andrea Bistričić i Maja Merlić iz Dioralopa svoju suradnju započele su veoma spontano. Veže ih zajednički način života, ali i profesionalno razmišljanje.

 | Autor:

"Maja i Andreja su rekle kako se već neko vrijeme žele okušati u produkt dizajnu, a mi volimo suradnje — uvijek budu izazovne i iz njih ispadne nešto novo! Također, vrlo važno, međusobno se cijenimo kao dizajneri. Prepoznale smo neke sličnosti u odnosu prema materijalima i u kvaliteti izrade predmeta, tj. odjeće", objašnjava Mia.

Dioralop ima specifičan stil koji su prepoznali ljubitelji mode diljem regije, a Manufakturist produkt zasniva na dizajnu, estetici i obliku predmeta koji proizlazi iz dobro usklađenog koncepta i funkcije, stoga ne čudi što je Behide spoj oba dizajnerska viđenja. Ovaj paravan je praktičan, jednostavan, svevremenski i lako su uklapa u svaku prostoriju, ali i u svaki stil interijera

 | Autor:

"Mogle bismo reći da se karakter Dioralopa više vidi u metalu, a Manufakturista u drvu, no nije to tako jednostavno", kroz smijeh dodaje Matea iz Manufakturista.

Čak je i sama svrha predmeta spoj dvaju brendova. Paravan za presvlačenje dugo vremena je izbivao iz naših stanova, a u ovoj suradnji on predstavlja suživot predmeta, odjeće i prostora. Zbog svoje prozračne konstrukcije uklapa se u stanove uređene minimalistički, ali tradicionalni materijali ga čine idealnim za nešto klasičnije interijere.

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell

"Razmišljale smo o potrebama današnjih kućanstava - samcima i malim obiteljima, s druge strane o prostranim stanovima i apartmanima. U konačnici smo shvatile da je potreban objekt koji je istovremeno paravan, vješalica ili prostorna pregrada. Naravno, namjena predmeta je odraz suradnje modnog i produkt dizajna", istaknula je Dora.

Od ideje do kreiranja paravana u njegovom današnjem obliku prošlo je neko vrijeme. Sam razvoj proizvoda tražio je pet mjeseci angažmana, dok je intenzivna realizacija trajala dva mjeseca.

 | Autor:

"Gledano kroz jedinicu vremena, kreativan proces uvijek se zbiva u fazama: tri stepenice naprijed, dvije nazad. (smijeh). Kroz par tjedana istraživanja, predlagale smo i vagale kreativne ideje i zapravo vrlo brzo i složno se odlučile za smjer i tip predmeta koji bi najkvalitetnije odražavao oba brenda. Tijekom razrade proizvoda argumentirale smo svoje zadovoljstvo i nezadovoljstvo bilo u odabiru materijala, konstrukcije, završne obrade i sl.", prisjeća se Kristina iz Manufakturista, a Maša dodaje:

"Svemir nas je sigurno spojio i zbog sličnog senzibiliteta prema dizajnu tako da smo komentiranjem skica, maketa od papira, žice i furnira razvile formu koju smo prevele u 3d model. Pri odlasku u izvidnicu materijala šarmirale smo već samim ulaskom u halu ili radionu. Pa tko ne bi pokazao najbolje materijale i napravio uzorak za sedam mladih žena!"

 | Autor:

Behide paravan izrađen je od masiva javora i savijene željezne cijevi koja je naknadno plastificirana. Planiraju ponuditi paletu kombinacija masiva i finalne obrade željezne konstrukcije. BEHIDE se može kupiti putem online narudžbe na mail adresi Manufakturista. Trenutno su na prodaju dostupna dva primjerka, svaki po cijeni od 7080 kn.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: None

Komentari 0