Life&style

Par šokirao internet metodom kojom je kćer od 2 tjedna odviknuo od pelena

  • Moja kći se rješila pelena s dva tjedna, a s devet mjeseci već ide na tutu - koga ne bi zaintrigirala ovakva izjava?
  • Mame koje znaju da se djeca obično iz pelena skidaju s dvije, tri godine, a prije nikako ne ide, sigurno bi
  • Kako je to uopće moguće i pod kakvim uvjetima je tako malo dijete "istrenirano" da ne piški u pelene?
  • Naravno da se internet uzbunio i podijelio: je li ovo dobro i zdravo ili ne?

Javnost u bespućima weba uzbudili su mama Montana Lower i tata Tom Lindwood koji su sa svijetom podijelili video u kojem objašnjavaju kako su koristeći "eliminacijsku komunikaciju" uspjeli u tome da njihova kći od dva tjedna (tjedna, ne mjeseca!) starosti više ne treba pelene. I ne samo to, malena s devet mjeseci već zna kako koristiti tutu!

 | Autor: YouTube YouTube

Ovaj australski par kaže da eliminacijska komunikacija uključuje čitanje bebinih signala da treba na WC čime se preskače potreba za pelenama i ohrabruje naučeno ponašanje. 

Tata Tom tvrdi kako roditelji, jednako kao što počinju prepoznavati znakove da je beba gladna, istom tehnikom mogu naučiti prepoznavati kad mora piškiti ili kakati, a Montana je na videu objavljenom na Youtubeu ispričala kako joj se "ideja isprva činila  ludom", no da zbog nje nisu morali kupiti pelene otkako je mala Blue navršila dva tjedna. 

Možda vas zanima One su pobijedile! Jesi li znala da su ove slavne žene izborile bitku s teškom bolešću? Rubrika Life&style Life&style

Navodno su u jednom danu, kad se Tom doista posvetio tome da malu stavi na kahlicu svaki put kad mu se činilo da joj je sila,  Blue naučili i da koristi istu. Od tada, kažu, mala ih samo pogleda kad treba i oni je stave na tutu.

"Bebe su rođene apsolutno bez prethodnog znanja kako odnosno gdje se obavlja nužda pa ako ih ne naučimo da se to radi u pelenu, ne moramo ih kasnije ni odvikavati od pelene" kaže Montana, a oboje svim roditeljima preporučaju metodu eliminacijske komunikacije. "Ima smisla u tome da se dijete odmah nauči kako ići na WC".

Kako su pelene ne samo "novi luksuz nego i neekološke" i drugim su roditeljima preporučili da naprave isto, odvoje jedan dan koliko je i Blue trebalo da nauči ići isprva u Tupperwareovu posudicu nakon čega su samo trebali čitati znakove. "Pogledala bi nas kao da kaže: Idem sada na kahlicu, odvedi me do kahlice. Što je bilo stvarno slatko jer je imala dva tjedna kad se to dogodilo, bilo je nevjerojatno."

Na YouTubeu ćeš naći više videa o "elimination communication" metodi - ovaj je malo razočaravajući...

David Beckham i kćerka Harper Možda vas zanima Važne su i tate! Djeca brižnih očeva punih ljubavi imaju veći kvocijent inteligencije, ali i ne samo to... Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: YouTube

Komentari 0