Life&style

Ovoj jesenskoj kombinaciji jabuka, cimeta i badema u sočnom kolaču nitko neće odoljeti

  • Jabuke i cimet jednostavno su fenomenalna kombinacija te nam daju „onaj pravi jesenski okus“ 
  • Ovaj kolač je sočan, mirisan i ukusan – i svatko će garantirano tražiti još jedan komad 
  • Donosimo ti recept za savršeni kolač za zlatno godišnje doba

Kako bi svojem kolaču od jabuka dodali jesenski štih, dodale smo malo cimeta i listiće badema. Tako je kolač još aromatičniji. To je savršeni recept za hladne i sive jesenske dane. 

Sastojci 

• 280 g maslaca (mekog)

• 350 g jogurta

• 130 g šećera

• 1 pakiranje praška za pecivo 

• 4 jaja

• 1 pakiranje vanilin šećera 

• 400 g brašna 

• prstohvat soli 

Ostalo: 

• 100 g smeđeg šećera

• 100 g listića badema 

• 2 žlice cimeta

• 2-3 jabuke 

Možda vas zanima Ostali su ti žumanjci kad si radila kolače? Ovo su 3 savršena načina da ih iskoristiš Rubrika Life&style Life&style

Priprema 

1. Pjenasto pomiješaj maslac i šećer u posudi. Dodaj jedno po jedno jaje te miksaj dalje. Zatim dodaj vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli te dobro izmiksaj. Onda postepeno umiješaj jogurt u tijesto. 

2. Namasti kalup (24 x 30 cm) te stavi unutra pola tijesta pa zagladi. Pomiješaj smeđi šećer i cimet te pola raspodijeli po površini tijesta. Potom stavi na to drugu polovicu tijesta te jednakomjerno raspodijeli. 

3. Operi jabuke, oguli te nareži na komade veličine oko 2 cm. Potom ih raspodijeli po tijestu. Na to stavi listiće badema te pospi preostalom mješavinom šećera i cimeta. 

4. Kolač peci u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva oko sat vremena (napravi probu čačkalicom!). Kolač treba na kraju biti zlatnosmeđe boje s gornje strane. Možeš poslužiti komad kolača s kuglicom sladoleda od vanilije ili sa šlagom. 

Možda vas zanima Preukusni kolači s kremom od vanilije za samo 20 kuna! Imaju samo dva sastojka i začas su gotovi Rubrika Life&style Life&style
Photo: None

Komentari 0