Life&style

Ovo su super trikovi! Pogledaj kako ti obična gumica može pomoći u kućanstvu

  • Trikovi u kućanstvu nikad nam ne dosade, a i izuzetno su praktični i - povoljni
  • Običnu gumicu sigurno imaš negdje u kući, a osim za vezanje vrećica možeš je iskoristiti na još načina
  • Može ti pomoći u kuhinji, spavaćoj sobi ili kupaonici, i to u trenutcima koji su gotovo neprimjetni, a doista znaju naživcirati...

Najjednostavnije stvari zapravo su najbolje, osobito kad je riječ o kućanstvu! Osim uz hrpu sitnica dostupnih u trgovinama, u svojoj kuhinji lako možeš upotrijebiti i obične gumice i u trenu si olakšati život.

Da, svima nam je već poznato - njih koristimo da bismo zatvorili vrećice, ali ta jedna mala, obična gumica pomoći će ti i na puno drugih načina. Osim toga, prestat ćeš trošiti svoj budžet i na onu hrpu sitnica kako bi riješila zapravo jednostavne, a nepraktične kućanske "probleme".

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Gumica u kućanstvu

1. Zadržat će narezanu jabuku dulje svježom

Narezana jabuka, znamo već, ako se ne pojede u trenu, brzo potamni. A kako bi je zadržala svježom, spoji narezane dijelove natrag u oblik jabuke, a zatim ih poveži gumicom. Njezina površina tamni zato što je izložena zraku, a na ovaj način ponovno ćeš je "zatvoriti" što će joj omogućiti i dulju svježinu.

2. Zamijenit će zaštitu na naušnici

Znaš već koliko to može biti nezgodno! Dok se spremaš za izlazak primjećuješ da nemaš stražnji dio naušnice koji je štiti od ispadanja. Ali zato gumica stiže u spas - odreži jedan njezin manji dio i umetni ga na naušnicu sa stražnje strane. Gumica će tako naušnicu čvrsto držati uz uho i ne moraš se bojati da će ispasti.

Možda vas zanima Jednostavan trik sačuvat će tvoje drveno posuđe i pribor od pucanja, treba ti samo jedna vrsta ulja Rubrika Life&style Life&style

3. Osiguraj ormariće od dječjih ručica

Ako imaš djecu ili ti pak u goste dolaze prijatelji s djecom, ne trebaš brinuti hoće li ti početi otvarati sve ormariće. Rješenje je rastegnuti gumicu i obuhvatiti dvije ručke ormarića kako se on ne bi mogao otvoriti. I da, ovaj trik ipak djeluje samo ako imaš ručke na ormarićima...

4. Budi sigurna da će ti odjeća ostati na vješalici

Vjerojatno ti se više puta dogodilo da ti odjeća u ormaru sklize s vješalice. Kako bi spriječila ponavljanje zaveži po jednu gumicu sa svake strane vješalice kako bi se tvoja odjeća mogla za nešto "uhvatiti".

5. Spriječi žlicu da klizne

Dok si pripremala kolače možda ti se u brzini dogodilo da ti je nakon miješanja, ako si slučajno žlicu ili pjenjaču ostavila u zdjeli, ona skliznula u smjesu. Grozan osjećaj. Ali da bi ga spriječila (ako zaboraviš žlicu izvaditi) oko drške koju koristiš omotaj jednu gumicu. Ona će spriječiti da se žlica miče i naslonit će se na zdjelu.

6. Uz gumicu pumpa za sapun dulje traje

Ako ti se čini kao da se sapun kroz pumpicu prebrzo troši, oko nje možeš omotati gumicu kako bi usporila potiskivanje.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock 7. Iskoristi je kao stalak za mobitel

Dok pripremaš novo jelo i isprobavaš recept koji je na zaslonu tvoga mobitela, nepraktično je stalno spuštati pogled ili podizati mobitel. Upotrijebi gumicu kako bi napravila stalak i to tako što ćeš mobitel prisloniti uz, primjerice, bocu i zajedno ih omotaj.

8. Zadrži čaj u šalici

Možda ti se dogodilo da ti vrečica čaja sklizne u šalicu zajedno sa špagicom koja je tu da bi to spriječila. E pa svi znamo da ne sprječava! A da bi je doista uspješno zaustavila omotaj gumicu oko šalice i špagice. Tako ćeš osigurati da tamo i ostane sve dok tvoj čaj ne bude spreman.

9. Uz nju možeš ispustiti višak boje s kista

Ako si sklona bojenju zidova, ovaj bi ti trik mogao biti posebno koristan. Znaš kako, kad obrišeš namočeni kist o rubove kante kako bi maknula višak boje koji skriva, ta boja često završi na vanjskome dijelu kante, a zatim lako uništi okolni prostor. A kako bi to spriječila, rastegni gumicu preko kante, od jednoga do drugog dijela, kako bi višak boje mogla ispustiti na njezinoj sredini. Sav taj višak tako će pasti ravno u nju.

Trik kako skratiti vrijeme tjednog čišćenja Možda vas zanima Ovaj trik će ti uštedjeti dva sata prilikom subotnjeg čišćenja stana Rubrika Life&style Life&style

10. Pomaže i kod problema s vijcima

Ako je neki vijak na, primjerice, tvojoj stolici, malo olabavio, kao privremeno rješenje može uskočiti gumica. Omotaj je oko vijka kako bi ga učvrstila.

Photo: Shutterstock

Komentari 0