Life&style

Ovo neizgovorivo ime sve je popularnije

Danas je individualnost važnija nego ikada, a imena su sve neobičnija (da ne kažemo čudnija). Primjerice, izgleda da ovo ime uskoro više neće biti rijetkost

Pokušaj naglas tri puta brzo izgovoriti to ime – Saoirse. Teško. Jer... kako se to uopće pravilno izgovara? Možda video pomogne?

Siirša? Jesmo li dobro čuli? Kako god, danas su staromodna imena opet u modi, a ovo je takvo, makar irsko. Također, inspiracija se traži i u filmovima, serijama ili knjigama. Tako će se od travnja u kinima prikazivati „Lady Bird“, a glavna glumica je Saoirse Ronan (23), koja je bila nominirana za Oskara za uloge u filmovima „Abitte“ i „Brooklyn“. Otkako je postala poznata, njeno je ime u Americi postalo hit i sve je više djece tj. djevojčica dobiva ime Saoirse. 

 

A post shared by Saoirse Ronan (@ronan.saoirse) on

Internetska stranica nameberry.com napravila je listu najomiljenijih imena za djecu za 2018. godinu, pa su otkrili da se učestalost imena Saoirse u 2016. u odnosu na 2015. udvostručila. Tada je mlada Ronanova briljirala u filmu „Brooklyn“. 

Možda vas zanima 5 imena za djevojčice koja će biti popularna 2018. Rubrika Life&style Life&style

Hoće li se to ime proširiti na Europu ove godine, to je teško predvidjeti. Premda kod nas u Hrvatskoj ima „neobičnih“ imena, primjerice: Mula, Melica, Jagadamba Soul, Madona Esmeralda, Brittni Milica, Jakica Danica, Zinedine, Jetmir i tako dalje, sumnjamo da će Saoirse „imati prođu“. 

 

A post shared by Saoirse Ronan (@ronan.saoirse) on

Photo: imbd

Komentari 0