Life&style
Les Grands Buffets je vjerojatno najimpresivniji švedski stol za na svijetu

Ovo je vjerojatno najimpresivniji švedski stol za na svijetu, pogledaj što sve možeš jesti za 320 kuna

  • Les Grands Buffet à Narbonne doista je jedinstveni švedski stol u Francuskoj
  • Naime, tamo možeš jesti najdekadentnija jela francuske kuhinje i to koliko ti srce želi
  • Osim toga, nalaziš se u luksuznom okruženju, a nije ni toliko basnoslovno skupo

Ako ćeš krenuti surfati u potrazi za ovim restoranom, možda će ti, kao i nama, zapeti za oko fotografije nečega što je izgledalo kao fontana s jastogom. Ispostavilo se da je to bio samo jedan od mnogih privlačnih aranžmana u Les Grands Buffet-u u Narbonneu u Francuskoj, jedinstvenom švedskom stolu na kojem su poslužena samo najbolja jela francuske kuhinje, od jastoga do foie grasa i cassoulet. To je mjesto koje, kao gurman, jednostavno moraš posjetiti barem jednom u životu.

 | Autor: facebook facebook

Otkako je otvorio svoja vrata 1989. godine, Les Grands Buffet je predan očuvanju tradicije „francuskog posluživanja“, načina na koji su kraljevski članovi i francuska aristokracija održavali svoje velike bankete. To u osnovi uključuje posluživanje svih jela u isto vrijeme u obliku privlačnog švedskog stola i pozivanje gostiju da odaberu što god žele. Samo što je to teško učiniti kada se suočiš s biranjem doslovno stotina namirnica, uključujući 111 vrsta jela i 70 vrsta vina.

 | Autor: facebook facebook

Jesi li znala da su kamenice odličan afrodizijak? Evo koliko ih je uistinu potrebno pojesti da se napališ Možda vas zanima Koliko kamenica trebaš pojesti da se napališ? Jedna žena je testirala ovaj afrodizijak tjedan dana i ima odgovor Rubrika Life&style Life&style

„Postoji vrtoglav izbor namirnica, popularna regionalna jela stoje rame uz rame s osnovnim jelima tradicionalne francuske kuhinje“, hvali se internetska stranica Les Grands Buffet. „Oslobodi apetit i sastavi svoj idealan jelovnik. Započni svoje gastro putovanje zaustavljanjem u cijelom svemiru predjela, provjeri morske plodove, a zatim se uputi do roštilja i konačno se prepusti našem spektakularnom izboru sireva. Sve što trebaš da završiš svoj banket je posjet posljednjem stolu s bezbrojnim kolačima i slasticama. Kako bi imala pratnju dok se krećeš oko stolova uživajući u svemu što ti nude, odaberi s naše vinske karte sa 70 različitih vina u čaši.“

 | Autor: facebook facebook

Golema zalogajnica zamisao je Louisa Privata, koji je 1989. krenuo ponuditi ljudima kvalitetne proizvode po razumnoj cijeni, radeći s proizvođačima diljem Francuske. Danas, 30 godina kasnije, Les Grands Buffets se smatra svojevrsnom Charliejevom tvornicom čokolade za ljubitelje francuske gastronomije, čudesnim mjestom gdje možeš uživati u najboljim jelima francuske kuhinje, a da pritom ne padneš u nesvijest od cijene.

 | Autor: facebook facebook

U prosincu 2018. Les Grands Buffets à Narbonne postavio je novi Guinnessov rekord za najveći pladanj sa sirom na svijetu u restoranu. Sadrži 111 vrsta francuskog sira posluženih na golemom pladnju od nehrđajućeg čelika, a u ponudi je svaki dan u godini.

Da, hrana na bazi švedskog stola može biti ukusna, ali se rijetko sastoji od složenih, dekadentnih jela koje su kreirali iskusni francuski kuhari, a poslužuju se u okruženju koje podsjeća na francuske dvorce. Moraš vidjeti ovo mjesto da bi vjerovala da postoji.

 | Autor: facebook facebook

Premda je impresivna hrana glavna prednost ovog jedinstvenog švedskog stola, vrijedi posjetiti sam restoran. Između pozlaćenih lustera, srebrnih svijećnjaka i tapiserija iz 17. stoljeća koje krase razne prostorije, teško je povjerovati da si u bifeu, a ne u dvorani Versaillesa.

 | Autor: facebook facebook

Zanimljivo, Les Grands Buffets à Narbonne nosi titulu najvećeg restorana u Francuskoj, s kapacitetom od preko 600 sjedećih mjesta. Ali, kao dokaz njegove popularnosti među ljubiteljima gurmanske hrane po pristojnoj cijeni, uvijek radi punim kapacitetom. Zapravo, prema jednom nedavnom novinskom članku, u rujnu je već imao 110.000 rezervacija tjedan unaprijed. Stoga, ako ikada planiraš svratiti, svakako rezerviraj unaprijed.

Dakle, koliko trebaš platiti kako bi jela na najimpresivnijem švedskom stolu na svijetu? Pa, za 42,90 € (oko 323 kune) svatko može imati ručak ili večeru iz snova te do kraja napuniti želudac s puno foie grasa, francuskih sireva, salama, vrhunskih škampa, školjki, ribe, rakova, prefinih slatkiša i deserata i još puno toga. To je malo više od naknade za većinu švedskih stolova, ali opet, Les Grands Buffets je na sasvim drugoj razini! Nije ni čudo da ovo mjesto ima možda najviše ocjene od svih švedskih stolova na cijelom svijetu.

Možda vas zanima Konzumacija crvenog vina može pomladiti tvoju kožu, otkrivaju Francuskinje Rubrika Beauty Beauty
Photo: facebook

Komentari 0