Life&style

Ovo je ultimativan dokaz da u svom životu ne trebaš vagu

Svaki put kad staješ na vagu osjećaš navalu stresa i novo živciranje na pomolu? E, pa, imamo dokaz da ono što pokazuje vaga zapravo i ne trebaš uzimati k srcu...

Vaga je pravi izvor stresa u životu mnogih žena, ali srećom, kao društvo smo posljednjih godina značajno progledali, kad je zdravlje i fitness u pitanju. Tako je zapravo razbijen mit ''o bitnoj brojci'' na vagi. Jedna od ljudi koji su srušili mitove je i popularna blogerica Leanne Ward, stručnjakinja za prehranu i fitness. Na svom Instagram profilu nazvanom The fitness dietitian je objavila stvarno znakovitu fotku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leanne Ward - Nutrition Expert (@the_fitness_dietitian) on

Fotka pokazuje nju koja se vaga četiri puta tijekom dana i svaki put dobije nešto više na težini. U konačnici, na samom kraju dana, njena je težina veća za gotovo 2 kilograma nego što je bila ujutro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leanne Ward - Nutrition Expert (@the_fitness_dietitian) on

U opisu svoje slike blogerica je ''napala vagu'' i napisala četiri razloga zbog kojih je uistinu nebitna. I stvarno vrijedi pročitati:

1. Nema savršene težina. Ne postoji čarobni broj koji će te učiniti sretnom, zdravom ili fit. Koju god težinu priželjkuješ, to je samo običan broj. Broj koji će se mijenjati svaki dan! Prestani pokušavati uloviti tog čarobnog jednoroga i fokusiraj se na trud koji ulažeš iz dana u dan. 

2. Žensko tijelo zadržava vodu. Zadržavanje vode, napuhnutost, oni dani u mjesecu... Sve to utječe na vagu. Jedenje, pijenje, trening, odlazak na wc... Sve to utječe na vagu. Na mojoj slici možeš vidjeti kako se brojka mijenja u samo 24 sata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leanne Ward - Nutrition Expert (@the_fitness_dietitian) on

3. Vaga nikada neće realno pokazati koliko si stvarno radila. Sjećam se dana kada sam jela savršeno zdravo i provodila više vremena u teretani, a brojka je bila veća. Sjećam se dana kad sam preskakala teretanu i jela čokoladu, a brojka je bila manja. To me mučilo i uvijek me ostavljalo s mišlju da nisam dovoljno dobra i da ne radim dobro. 

4. Tvoja vrijednost kao čovjeka nije definirana brojkama. Nije definirana tom malom spravom koja čak niti ne predstavlja tvoje zdravlje. Fokusiraj se na druge stvari i ne fokusiraj se na svoju težinu. Većinom pratim svoju energiju, raspoloženje, san, simptome, stres. Te stvari utječu na moje zdravlje puno više nego brojka na vagi. I, za razliku od vage, mogu ih kontrolirati. 

Možda vas zanima Kako tvoja krvna grupe utječe na tvoje zdravlje? Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leanne Ward - Nutrition Expert (@the_fitness_dietitian) on

 Ove blagdane pokloni si samopouzdanje i... izbaci vagu iz kuće! 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0