Life&style

Ovo je top 10 najmilijih, najsentimentalnijih pasmina pasa - svakome će osvojiti srce

  • Psi su doista jedna od najvećih životnih radosti i najbolji prijatelji ljudi u životinjskom svijetu
  • Bilo da se radi o mahanju repom od sreće kad se vratiš kući li maženju na kauču, nema sumnje da psi donose beskrajnu ljubav u naše živote
  • Ako se spremaš nabaviti psa, donosimo 10 pasmina koje su imaju najbolju narav i najviše se vole maziti 

Postoji doista mnogo pasmina pasa, pa kako onda odabrati savršenu za sebe? Kako bismo ti pomogli, evo popisa 10 najboljih pasmina pasa poznatih po svojoj nježnoj i prijateljskoj prirodi, spremnih da ispune tvoj dom ljubavlju i toplinom.

1. Labrador retriver

Nije iznenađenje da je labrador retriver na vrhu ove liste. Ovi su psi poznati po svojoj prijateljskoj, opuštenoj naravi i bezgraničnoj energiji. Izvrsni su s djecom, što ih čini jednim od najboljih obiteljskih ljubimaca. Vole biti uključeni u obiteljske aktivnosti, bilo da je riječ o šetnji parkom ili ugodnoj filmskoj večeri. Osim toga, zbog njihove inteligencije lako ih je istrenirati, pa su jednako poslušni koliko i simpatični.

2. Zlatni retriver

Zlatni retriveri mogli bi se opisati kao psi koji su prijateljski nastrojeni i privrženi. Poznati po svojoj prekrasnoj zlatnoj dlaci i nježnoj naravi, zlatni retriveri su odani prijatelji koji obožavaju biti u društvu ljudi. Sjajni su s djecom i uvijek su željni udovoljiti. Ako tražiš psa koji će brzo postati dio obitelji, zlatni retriver je savršen izbor.

3. Cavalier King Charles španijel

Ako te privlače psi manjeg rasta, ali velikog srca, Cavalier King Charles španijel idealan je za tebe. Ovi elegantni psi poznati su po svojoj simpatičnoj, privrženoj naravi i sposobnosti da se slažu s gotovo svima, uključujući i druge kućne ljubimce. Vole se maziti i najsretniji su kada su sa svojim ljudima.

4. Bigl

Biglovi su razigrani, puni ljubavi i energije. Njihova vesela osobnost savršena je za obitelji s djecom. Biglovi su također vrlo društveni, dobro se slažu s drugim psima i kućnim ljubimcima. Premda im je potrebno puno igre kako bi potrošili svoju beskrajnu energiju, također će se lako sklupčati na kauču pored tebe i drijemati. Osim toga, njihov istančan njuh čini ih znatiželjnim istraživačima koji su uvijek spremni na avanturu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beagles (@beagle_society)

5. Francuski buldog

Francuski buldozi, ili „frenčiji“, kako ih često zovu, mali su psi s velikim srcima. Poznati po svojoj razigranoj osobnosti i jedinstvenim velikim ušima, nevjerojatno su odani i dragi prijatelji. Također su izvrsni s djecom, što ih čini izvrsnim obiteljskim ljubimcima. Samo imaj na umu da im je potrebna dodatna skrb zbog njihovih jedinstvenih tjelesnih osobina, ali ljubav i društvo koje nude itekako su vrijedni toga.

Možda vas zanima Svi ljubitelji pasa pozvani su na 'Dog Day' u Samoboru, evo što ih čeka Rubrika Life&style Life&style

6. Bokser

Bokseri su puni energije, odanosti i ljubavi. Ova pasmina srednje veličine poznata je po tome što je zaštitnički nastrojena, a ipak nježna, osobito u blizini djece. Također su vrlo privrženi i stvaraju snažne veze sa svojom obitelji. Bokserima je potrebna redovita akcija kako bi njihova aktivna tijela i umovi bili zdravi, ali njihova razigrana priroda puna ljubavi čini ih izvrsnim članom svake obitelji koja uživa u aktivnom načinu života.

7. Engleski koker španijel

Sa svojom svilenkastom dlakom i spuštenim ušima, engleski koker španijeli jednako su šarmantni koliko i nježni. Poznati po svojoj nježnoj prirodi, izvrsni su s djecom i drugim kućnim ljubimcima, što ih čini prekrasnim izborom za obitelji. Koker španijeli vole se igrati i biti aktivni sa svojim najdražima, ali imaju i nježnu stranu i uvijek su spremni za maženje.

8. Kovrčavi bišon

Kovrčavi bišon mali je pas velike osobnosti. Ovi „pufasti“ štenci kovrčave dlake poznati su po svom razigranom i prijateljskom temperamentu. Nevjerojatno su privrženi i uživaju u društvu, često prateći svoje vlasnike iz sobe u sobu. Bišoni su savršeni za one koji žele manjeg psa koji je pun ljubavi, ali i energije, što ih čini izvrsnim za obitelji, ali i pojedince.

9. Newfoundland

Newfoundlandi su možda veliki, ali u srcu su nježni divovi. Poznati po svojoj mirnoj i zaštitničkoj naravi, newfoundlandi se izvrsno slažu s djecom i često ih se naziva „psima dadiljama", zbog njihove brižne naravi. Ovi su psi inteligentni i imaju snažnu želju za ugađanjem, što ih čini sjajnim društvom za obitelji koje imaju prostora i vremena da se prilagode njihovoj veličini i potrebama za akcijom.

10. Čivava

Neka te njihova mala veličina ne zavara - čivave su pune energije i ljubavi. Ovi sićušni psi su jako odani i vole biti u blizini svojih vlasnika, često stvarajući snažne veze sa svojim obiteljima. Čivave su oprezne prema strancima, ali njihova privrženost ljudima čini ih dobrim društvom za one koji traže malog psa velikog srca. Također su energične i uživaju u raznim aktivnostima, pa su izvrstan izbor za pojedince ili obitelji koji uživaju u živahnom kućnom ljubimcu.

Pronalaženje pravog psa za sebe

Svaka od ovih pasmina donosi nešto posebno, bilo da je to razigrana energija bigla ili smirujuća prisutnost Newfoundlanda. Odabir psa koji odgovara tvom životnom stilu i osobnosti ključan je za stvaranje trajne veze. Upamti, udomljavanje psa je velika odluka, stoga odvoji dosta vremena (obavezno s članovima obitelji ako nisi solo) da razmisliš koja je pasmina najbolja za tebe.

Koju god pasminu odabrala, jedno je sigurno - tvoj novi krzneni prijatelj unijet će beskrajnu ljubav i radost u tvoj život!

Možda vas zanima Želiš psa, ali ne znaš kakvoga? Možda ti pomogne vodič kroz 10 najposlušnijih pasmina Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash / Alsu Vershinina

Komentari 0