Life&style

Ovo je tajni nadimak kojim princ Filip zove kraljicu Elizabetu, tako se nitko ne bi usudio nazvati kraljicu

  • Detalje iz privatnog života dugovječnog kraljevskog para kraljice Elizabete i princa Filipa vrlo je teško saznati
  • Javnost je zato desetljećima intrigiralo kakvim se to nadimcima privatno nazivaju kraljevski supružnici
  • Tajnu je otkrio njihov fotograf koji se ni sam ne može načuditi čudnom izboru princa Filipa

Većina parova međusobnu naklonost izražava i tajnim nadimcima, a iako su u braku nevjerojatnih 72 godine, iznimka nisu ni  kraljica Elizabeta i princ Filip. Ipak, zbog stroge tajnovitosti njihovog privatnog života iza zidova palače, o njihovim se slatkim gestama vrlo malo toga zna. Ne čudi zato što su njihovi međusobni nadimci intrigirali i zabavljali mnoge desetljećima. No, u nedavnom dokumentarcu ''Inside teh Crown: Secrets of Royals'', kraljevski fotograf Ken Lennox otkrio  kako vojvoda od Edinburgha svoju suprugu naziva – kupusom

Možda vas zanima Otkrivena je tajna dugovječnosti engleske kraljice Elizabete – i za to je zaslužno čak 6 faktora Rubrika Life&style Life&style

''Zove je  'kupus', zaboga! Možeš li zamisliti da se tako obratiš kraljici'', rekao je Lennox. 

Mnogi su nagađali kako Filipov neobični nadimak dolazi od francuskog tepanja ''Mon petit chou'' što u doslovnom prijevodu znači ''moj mali kupus'' iako je ovaj francuski izraz skraćenica od izraza '' mon petit chou à la crème'' što se odnosi na francuski desert. 

Što je inspiriralo princa Filipa na ovaj neobičan nadimak, zapravo nije jasno, a 2006. godine kraljevski biograf Robert Lacey potvrdio je kako to sigurna stvar. Uz to, nagađa se kako princ Filip kraljicu 'časti' još jednim ništa više privlačnim nadimkom -  kobasica. 

Ipak, kupus je javnost već prihvatila kao simbol simpatičnog tepanja kraljevskog para, a dokaz je i to što je ovaj nadimak upotrebljen u Oskarom nagrađenom filmu Kraljica iz 2006 godine. U jednom od kadrova Elizabeta (Helen Mirren) leži u krevetu dok s Filipom razgovara o detaljima sahrane princeze Diane. Kada je vojvoda odlučio da im je dosta, obratio se svojoj supruzi: Pomakni se, kupusu''. Scenarist filma Peter Morgan poslije je izjavio kako je do informacija došao iz pouzdanih izvora u kraljevskom krugu. 

Neobičan nadimak ukazuje i na drugu prirodu donosa kraljevskog para

No, prema dokumentarcu neobičan nadimak koji je princ Filip izabrao za Kraljicu otkriva mekšu i zaigraniju stranu njihovog odnosa koja i nije tako dostupna javnosti. Lennox je za potrebe snimanja, uz to, otkrio kako je princ Filip njezina konstantna snaga. ''On nije tip čovjeka za kojeg biste očekivali da ide nekoliko koraka iza drugog. Vrlo je iskren, a opet, posvećen je Kraljici. On ju je u svemu zastupao i napravio sve kako bi joj pomogao'', ispričao je Lennox. 

Kraljica i princ Filip žive odvojeno od 2017. godine kada se princ Filip povukao iz javnog života na kraljičino imanje u Sandringhamu. Dok njezin suprug uživa u čarima seoskog imanja, kraljica je još uvijek obvezna živjeti u Buckinghamskoj palači  u Londonu. No oni koji prate ovaj dugovječni par kažu kako to nimalo ne narušava njihov odnos. '' Njihov zajednički život izgrađen je na redovitim odvajanjima'', zaključio je izvor. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0