Life&style

Ovo je najskuplji kamp na svijetu: Mobilne kućice prodaju se za 5 milijuna dolara, evo što sve nude

Teško je zamisliti slavnu osobu koja živi u kampu s prikolicama. Ali u Paradise Cove Mobile Home Parku upravo je to slučaj. U Malibuu, u Kaliforniji, zvijezde poput Sarah Paulson, Matthewa McConaugheya i Stevie Nicks kupile su nekretnine, a neke se luksuzne 'prikolice' mogu prodati za čak 5 milijuna dolara. Ali, trend mijenja karakter zajednice koja postoji od 1950-ih.

Paradise Cove Mobile House | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Paradise Cove Mobile House  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

„Bio je to raj prije nego što se rasprodao“, rekao je dugogodišnji bivši stanovnik Ted Silverberg. Živio je u parku počevši od 1980., prije nego što je 2019. godine prodao svoju nekretninu članu obitelji Johnson & Johnson. Premda nije htio reći koliko je prvotno platio za mobilnu kućicu, Zillow je zabilježio cijenu na zatvaranju 2019. na 2,4 milijuna dolara.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S druge strane kampa za prikolice bogati vlasnici kuća kupuju nekretnine i stvaraju mini-kuće. Poznate arhitektonske tvrtke zadužene su za uređenje eksterijera, dok vrhunski dizajneri interijera uređuju unutrašnjost. 

Možda vas zanima Brad Pitt prodao je luksuznu vilu koju je posjedovao čak 30 godina i koja ga veže za Angelinu Jolie Rubrika Life&style Life&style

Navest ćemo jedan primjer: mobilna kućica koju je dizajnirao Marmol Radziner trenutačno se prodaje za nevjerojatnih četiri milijuna dolara, dok je oko 30 prikolica u posljednje tri godine prodano za do pet milijuna dolara. Međutim, agenti su čuli i za izvantržišne poslove koji se protežu čak do sedam milijuna dolara. Povrh toga, stanovnici moraju plaćati najam svoje parcele zemlje u rasponu od oko 1500 do 4000 dolara mjesečno.

 | Autor: Instagram @mobilehomesmalibu Instagram @mobilehomesmalibu  | Autor: Instagram @mobilehomesmalibu Instagram @mobilehomesmalibu  | Autor: Instagram @mobilehomesmalibu Instagram @mobilehomesmalibu  | Autor: Instagram @mobilehomesmalibu Instagram @mobilehomesmalibu

Ugodne, dobro dizajnirane kuće privukle su određeni tip ljudi u park mobilnih kućica, koji neki vide kao „mač s dvije oštrice“, rekao je Ryan Addison, koji ondje živi od 2009. godine. 

Bogati stanovnici i posao koji obavljaju na svojim kućama povećavaju vrijednost prikolica posvuda, ali utječu na susjedstvo, čineći ga manje fokusiranim na zajednicu nego što je bilo i manje dostupnim običnim ljudima koji imaju dom u Paradise Coveu. 

„Imali smo sreće“, rekao je Addison novinama. „Nema šanse da bismo se sada mogli useliti.“

Unatoč nekim nedostacima, Addison i njegova obitelj planiraju ostati. Ali, jednog dana, uskoro, i on bi mogao ponuditi nevjerojatno visoku sumu i za svoju 'mobilnu kućicu'.

Možda vas zanima Colin Farrell kupio je raskošnu rustikalnu vilu okruženu zelenilom, zavirili smo u nju i oduševili se Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @lela.design
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    luksuz