Life&style
7 tipova prijateljice koje poznajemo i volimo

Ovih 7 vrsti prijateljica svi poznajemo i volimo - što od ovoga ima tvoja najbolja frendica?

  • Duboko, iskreno, dugotrajno prijateljstvo nije baš toliko često i ne događa se svaki dan 
  • Stoga je naša veza s dobrim prijateljicama (a osobito s BFF) posebna 
  • Međutim, tijekom godina upoznamo i prati nas ovih 7 najčešćih tipova prijateljica…

Možda tvoja najbolja frendica ujedinjuje sve ove tipove ili pak tvoj veliki krug prijatelja jednostavno ujedinjuje vrlo različite vrste prijateljstva... Kako god, ove prijateljice sigurno imaš ili si imala u svom životu.

1. Podržavateljica 

Kad ti ide loše u životu ili trebaš ohrabrenje, onda nazoveš upravo NJU. Uvijek će ti pomoći kad god potoneš. Ona se slaže s tobom, tješi te, ostaje s tobom cijelu noć ako treba. Ona je ta zbog koje se uvijek osjećaš potpuno ispravno.

 | Autor: Unsplash/Melissa Askew Unsplash/Melissa Askew

2. Nekomplicirana

Nisi imala s njom nikakav kontakt pola godine, zaboravila si i njen rođendan, a sad ti treba krov nad glavom za koju noć u njenom gradu? Nema problema! Ova prijateljica ne prigovora, ne predbacuje, nije osjetljiva ili tašta. Budi takva kakva jesi, kod nje si uvijek dobrodošla. 

Možda vas zanima Što ti je frendica po horoskopu? Prijateljstva ovih znakova često završe ratom Rubrika Life&style Life&style

3. Super iskrena

Ponekad nam ne treba podrška, ponekad nam je potrebna nefiltrirana istina. Super iskrena prijateljica će ti upravo to pružiti. Unatoč tome, ili upravo zbog toga, to nam je jako važno. 

4. Ministrica zabave

Čep na boci šampanjca s njom puca već u 11 sati, politička korektnost joj je samo upola važna od dobre cuge i viceva, može pojesti tri hamburgera za redom, a kad se smije, zidovi se tresu. Ukratko, sve je zabavno s ovom djevojkom!

 | Autor: Unsplash/Michael Discenza Unsplash/Michael Discenza

5. Naporna

A tu je i ona doista jako naporna. Malo previše cvili i kuka, sve shvaća malo preozbiljno i poprilično iscrpljuje našu dobrotu. Premda se ponekad pitamo zašto joj dajemo ovo važno mjesto u našim životima, ona može učiniti nešto što nijedna druga vrsta prijateljice ne može: uči nas postavljati granice, biti strpljiva te da nisu svi na svijetu nekomplicirani. Ponekad moraš podvući crtu ispod ovog prijateljstva. Ali, ponekad je na kraju toliko obogaćujuća da je stres vrijedan toga.

6. Svjedokinja djetinjstva

Bila je tu kad si krenula u školu, kad si se svađala sa Sandrom i kad si dobila prvu košaricu. Ako se ikada izgubiš u životu, ona zna put nazad do tebe. Ta jedna prijateljica ti je ponekad sestra, majka ili rođakinja u petom koljenu.

Možda vas zanima KVIZ: Za nekoliko minuta otkrij jesi li najbolja frendica na svijetu ili ti prijateljstvo baš ne leži Rubrika Life&style Life&style

7. Inspirativna

Bilo da se radi o proširenju horizonta s ludim hobijem ili iznenadnom otvorenom vezom, ova je prijateljica personificirana inspiracija. Nju  nikada ne bi trebala pustiti!

Sve u jednom prijateljice

Imaš jako malo prijateljica? Sigurno onda u sebi spajaju većinu ovih navedenih sposobnosti i karakteristika... Ili?

I da, cijela stvar je naravno dostupna i za muške prijatelje...

Čak i ako toliko muško-ženskih prijateljstava prestane tijekom života, ona najvažnija na sreću prežive ili se vrate u nekom trenutku kada za to dođe vrijeme. I naravno, svaku vrstu prijateljstva mogu zauzeti i muškarci! Možda i prijatelja s kojim si se vjenčala...

Photo: shutterstock

Komentari 0