Life&style

Nova serija o kojoj svi govore - vrijedi li je pogledati?

  • Dugo najavljivani i očekivani reboot superpopularne serije ''Tračerica'' stigao je na HBO GO streaming servis za gledanje filmova i serija
  • Na HBO GO možeš gledati novu seriju, kao i sve prijašnje sezone originalne serije iz 2007.
  • Serija se fokusira na društvene mreže, svijet influencera, raznolikost i odnos novih generacija prema privilegiji, a u članku ti donosimo 7 zanimljivih činjenica prije nego kreneš u novu avanturu intriga s Upper East Sidea

Gotovo desetljeće nakon što se izvorna blog stranica Tračerice ugasila, nova generacija tinejdžera privatne škole na Upper East Sideu upoznata je s nemilosrdnom i transformativnom stvarnošću neprestanog društvenog nadzora. Serija istražuje koliko su se društvene mreže – i krajolik samog New Yorka – razvili otkad smo zadnji put tračali na stubama Meta. Upravo je nova serija ''Tračerica'' jedinstven pokazatelj društvenih promjena kojih često nismo ni svjesni dok ne sagledamo stvari u retrospektivi.

Donosimo ti 7 zanimljivosti koje nas očekuju u novoj seriji ''Tračerica'' koja je od 26. listopada dostupna na HBO GO

1. Upoznaj novu generaciju bogatih tinejdžera s Upper East Sidea

Drame i intrige bogatih učenika privatne škole Constance Billard na Upper East Sideu se nastavljaju. Prije nego napraviš kokice, zavališ se u kauč i klikneš play - upoznaj se s likovima!

Jordan Alexander je 27-godišnja kanadska glumica, pjevačica, aktivistica i modna ikona, a u seriji utjelovljuje Constanceinu queen bee i popularnu influencericu s milijunima pratitelja na društvenim mrežama - Julien Calloway.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Glumica Jordan Alexander u ulozi influenserice Julien Calloway

Julieninog bivšeg dečka i jednog od glavnih likova Obiea Bergmannoma IV,  glumi 21-godišnji Eli Brown - možda ga se sjećaš iz ''Slatkih malih lažljivica''!

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Juliene i Obbie kojeg glumi Eli Brown

Emily Alyn Lind je u ulozi Audrey Hope, Julienine najbolje prijateljice. Obožavatelji serije 'Revenge' prepoznat će Emily kao mladu Amandu. Audrey je u dugogodišnjoj vezi s Akiem Menziesom, filmskim entuzijastom i sramežljivim skejterom ružičaste kose. Akija glumi 24-godišnji model i influencer Evan Mock kojemu je ovo prva uloga.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Emily Alyn Lind kao Audrey Hope i Evan Mock kao Akeno "Aki" Menzies

Opisivan kao lik koji "utjelovljuje slobodu", Max Wolfe je bad boy nove serije, stoga je jasno da voli upadati u nevolje. Glumi ga škotski glumac Doherty kojeg je Magazin Vogue uvrstio među 50 najzgodnijih mladih muškaraca u svijetu, a koji je ujedno i najpoznatije lice u novom sastavu Tračerice (a možda i najveći razlog zašto se toliko veselimo pogledati je xoxo).

 | Autor: Thomas Doherty kao Max Wolfe

Tu su još Julienina mlađa polusestra Zoya Lott (Whitney Peak), prijateljica Monet de Haan (Savannah Smith) i Luna La (Zion Moreno) - prijateljica i osobna stilistica. 

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Manhatanska elita na poznatim stepenicama

2.  Ovoga puta znamo tko je Tračerica od samog početka (spoiler alert!)

Iako u novoj seriji nije nikakva tajna tko je Tračerica, ukoliko ne želiš to saznati prije nego kreneš gledati - preskoči točku 2. pa nastavi čitati! 
"Opustio si se. Misleći da imaš kontrolu nad svojom slikom, svojim postupcima, naracijom, zaboravio si na jednu stvar. Vidim te. I prije nego što završim, pobrinut ću se da se i ti vidiš. XOXO” - na početku trailera čujemo dobro poznat glas Kristen Bell.
Umjesto misteriozne učenice ili učenika, ovoga puta iza tračeva stoje ni manje ni više nego profesori Constance Billarda koje predvodi profesorica engleskog Kate Keller. 
Ovi “odgajatelji” su svjesni naopačke hijerarhije na svom radnom mjestu gdje se osjećaju kao da nemaju ovlasti da zapravo podučavaju i daju poštene ocjene učenicima bez straha od posljedica. Školom ne vladaju oni i toga su svjesni. Kako bi uspjeli zadržati autoritet i stvoriti strah među učenicima, profesori odlučuju vratiti Tračericu putem koje vrše nadzor nad učenicima i pokušavaju ih držati pod kontrolom. 

3. Tračerica je sada na Instagramu

Koliko se svijet promijenio od prve Tračerice, vidi se najbolje kroz promjene koje su donijele društvene mreže i njihov utjecaj u 2019. godini. Tračerica više nije na blogu, već ima profil na Instagramu i TikToku, a umjesto s mobitela na preklop, tračevi o najdražim nam Upper East Siderima čitaju se na velikim ekranima najnovijih smartphonea. Sukladno tome, Tračerica, umjesto bloga, za širenje informacija sada koristi Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @audreyhopesfor

4. Tračerica je serija o modi koliko i o samim likovima, a u novoj seriji moda ima i dublje značenje

Moda je važan dio i nove Tračerice, ako ne i važniji, jer služi u svrhu slanja svjetonazorskih poruka. Dok su u doba originalne serije marke luksuznih brendova označavale status i određenu razinu bogatstva, danas bogati klinci više pažnje posvećuju biranju brendova koji oslikavaju njihove društvene vrijednosti. Generacija Z poznata je kao ekološki najosvještenija generacija koja svoje torbice kupuje u second hand shopovima ili od isključivo održivih kompanija.

Bogata mladež s Upper East Sidea oblači se puno opuštenije i udobnije te ćemo tako u novim epizodama vidjeti puno tenisica i biciklističkih tajica (što bi sigurno izazvalo salve prezira i okretanja očima od strane Blair).  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gossip Girl (@gossipgirl)

Protagonistica Julien, često nosi kratke biciklističke hlače, ponekad ih stilizirajući s košuljom i kravatom s ovratnikom, a moda u seriji također prikazuje još jedan noviji društveni fenomen, a to je da odjeća ne poznaje rodove. Seksualno fluidni Max Wolfe, lik najsličniji Chucku kojeg se sjećamo isključivo u odjelima, nosi bijelu čipkastu košulju - i jednako je hot!

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Škotski glumac Thomas Doherty u ulozi Max Wolfea je bad boy nove sezone

5. Fokus je na raznolikosti likova koji odražavaju društveni krajolik Upper East Sidea

New York je poznat kao najraznovrsniji grad na svijetu gdje se na cesti mogu sresti ljudi svih društvenih slojeva i iz svih kutaka svijeta - pa čak i na bogatom Manhattanu. Bez obzira na to, filmovi i serije često padnu na testu inkluzivnosti.
To se sigurno ne može reći i za novu Tračericu koju očito ne zanima paradiranje bijelih, straight likova. Protagonistica Julien je crnkinja obrijane glave. Njezina polusestra Zoya također je crnkinja, ali potpuno drugačijeg porijekla. U glavnoj ulozi imamo i Akija ravno iz "kraljevstva Hawai'i", kako sam glumac kaže.
Serija odražava trenutni društveni krajolik Upper East Sidea, fokusirajući se na raznoliku grupu tinejdžera što uključuje i reprezentaciju LGBTQIA+ zajednice. Likovi  su otvoreno biseksualni, govori se i o poliamoriji te o potpuno odrasloj osobi koja se počinje miriti sa svojim nebinarnim identitetom.

6. Drugačiji pogled na status i bogatstvo

Dok tinejdžeri pohađaju skupu, privatnu školu na Upper East Sideu, baš kao i u originalu, neki od njih žive u Brooklynu. Međutim, Brooklyn više nije četvrt koje se učenici Constance Billarda srame, već je cool mjesto za život. Zapravo, nova serija prikazuje generaciju klinaca koja, iako privilegirana, ima sasvim drugačiji odnos prema novcu od njenih prethodnika koji su se razbacivali bogatstvom roditelja. 

Novi bogati klinci svjesni su nejednakosti i umjesto limuzina voze se Uberom. S novim valom politički korektne kulture, antikapitalističkog sentimenta i zalaganja za inkluzivnost rase, seksualnosti i spola, nova serija donosi jedno prilično drugačije iskustvo.

7. Baci pogled na trailer i spremna si uroniti u novu seriju!

Novu Tračericu, kao i sve sezone originalne serije možeš gledati na HBO GO online streaming servisu za gledanje serija i filmova. 

U ponudi je više od 6500 sati najboljeg svjetskog sadržaja, poput hit serija Igra prijestolja, Sluškinjina priča, Male laži, Euforija, Černobil, Seks i grad, Milijarde, Prijatelji, itd. Sve serije i filmovi imaju hrvatske prijevode, a možeš ih gledati kada god želiš i gdje to želiš. Osim na siteu www.hbogo.hr, sadržaj se može gledati i na aplikacijama za mobitel, tablet i na Smart TV-u i to na dva uređaja istodobno. Za registraciju moraš imati karticu, a mjesečna pretplata iznosi 5,99 eura (oko 45 kuna).

Photo: Pr/prettycactus

Komentari 0