Life&style

Ovih 5 neugodnih tjelesnih mirisa ne treba zanemariti

Imaš „voćni“ zadah? Urin ili noge neugodno „mirišu“? Te signale nikako ne treba zanemariti

Istuširala si se nakon ustajanja, oprala zube, napravila frizuru, make-up je na mjestu, spremna si krenuti na posao – a opet ti nekako neke stvari ne mirišu baš najsvježije. Osobito u kupaonici… Očito ti tijelo šalje neke znakove upozorenja – a mi ćemo razjasniti o čemu se točno radi. 

1. Smrdljiva stopala 

Ako stopala ekstremno smrde nakon cijelog dana u cipelama, onda je moguće da je problem u obući. Tenisice koje sadrže plastiku mogu uzrokovati neugodan miris nogu. Međutim, uzrok smrada može biti sasvim nešto drugo. Možda imaš gljivice na stopalima. Drugi simptomi gljivica su crvenkasta koža koja se ponekad i guli. 

 

2. Ekstremno smrdljiva stolica 

Imaš osjećaj da tvoj izmet pretjerano odvratno smrdi? Ili se tvoji sustanari stalno žale da nakon tebe nije moguće ući u toalet? Vrlo često je uzrok tome intolerancija na laktozu. Tijelo ne može samo razgraditi laktozu iz mlijeka i mliječnih proizvoda (jer mu nedostaje enzim laktaza). Laktoza potom odmah otputuje u crijeva i tamo se počne kuhati. To uzrokuje nadutost te supersmrdljivu stolicu.  

 | Autor: Instagram Instagram

3. Voćni zadah 

Ako tvoj dah ima slatkasti miris, to može značiti da ti je razina šećera u krvi previsoka. A to pak može biti znak dijabetesa ili drugih bolesti kod kojih je preniska razina inzulina u krvi. Voćni zadah svakako treba napomenuti liječniku. 

4. Urin snažnog mirisa 

Naš urin je obično neutralnog mirisa, osim nakon – primjerice – konzumacije šparoga. Naime, šparoge sadrže ulja od kojih mokraća dobije vrlo intenzivan miris – ta su ulja inače bez mirisa, ali pri procesu razgradnje dobiju taj neugodan miris. Ako tvoj urin ima ekstremno snažan miris, a nisi jela šparoge, to može nešto govoriti o tvom zdravlju. Primjerice, možda je riječ o upali mokraćnih puteva - koju uzrokuju bakterije koje su ušle u mokraćovod i mjehur. Drugi simptomi su bolovi kod mokrenja, krv u urinu i rjeđe mokrenje. Slatkasti miris mokraće može biti znak dijabetesa – jer tijelo ne može potpuno razgraditi glukozu. 

 | Autor: Instagram Instagram

5. Neugodan zadah ujutro 

Ako ti ujutro osobito jako smrdi iz usta, to može biti znak da po noći dišeš isključivo na usta. Potom se osuši sluznica pa bakterije uzrokuju neugodan miris. U tom slučaju trebala bi saznati zašto dišeš isključivo kroz usta, odnosno zašto ne dišeš kroz nos. Možda je riječ o devijaciji septuma, polipima ili apneji. 

Photo: Getty/Guliver
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • daniela77

    Zaradite 196 € / sat za rad na mreži nekoliko sati dnevno kod kuće ... Dobijte redovitu tjednu uplatu ... Sve što trebate je računalo, internetsku vezu i malo slobodnog vremena ... To je ono što radim. . . . ... prikaži još!