Life&style

Ovih 11 filmova snimljenih po popularnim knjigama jedva čekamo gledati u ovoj godini

  • Svi knjigoljupci složit će se da je knjiga gotovo uvijek bolja of filma, ali ipak postoje odlični filmovi koji potvrđuju suprotno 
  • Ova je godina najavila toliko dobrih filmova koje jedva čekamo: Priča završava s nama, drugi dio Dine, Gospodari prstenova... 
  • Donosimo kada ćemo i gdje ove godine gledati dugoiščekivane filmske adaptacije 

Jedna od stvari kojima se radujemo u svakoj novoj godini jesu filmovi koji izlaze. Ova je godina obećala dobre filmske naslove iz svih žanrova: od ljubavnih drama kakve donosi film Priča završava s nama do filmova od kojih nam se ledi krv u žilama poput Watchersa. Svim je tim filmovima zajedničko da su snimljeni po knjigama koje publika obožava, a moramo priznati da i njihove filmske adaptacije izgledaju obećavajuće!

Film Opasne djevojke Možda vas zanima Nakon 20 godina 'Opasne djevojke' vraćaju u filmu punom zaokreta: ovo je 10 novosti Rubrika Life&style Life&style

1. 'Orion i Mrak'

Animirani film 'Orion i Mrak' temelji se na istoimenoj knjizi za djecu autorice Emme Yarlett. Radi se o dječaku Orionu (Jacob Tremblay), koji se puno toga boji, ali uskoro dolazi u kontakt s utjelovljenjem jednog od strahova, Mraka (Paul Walter Hauser) i odlazi na putovanje kako bi prevladao svoje strahove. Glasovnu postavu također čine Angela Bassett i Ike Barinholtz. Bit će dostupan na Netlixu u veljači 2024.

2. 'The Tiger’s Apprentice'

Još jedan animirani film koji izlazi ove godine je 'The Tiger's Apprentice', temeljen na knjizi Laurencea Yepa iz 2003. godine. Ta je knjiga ujedno i prva u fantastičnoj trilogiji. Radi se o dječaku Tomu Leeju (Brandon Soo Hoo) koji postaje šegrt tigra koji govori (Henry Golding) i zaštitnik feniksovog jajeta. Ostali glasovni glumci su Michelle Yeoh, Lucy Liu, Bowen Yang i Sandra Oh. Film je dostupan od 19. siječnja na Paramount Plusu.

3. 'Dina: drugi dio'

Dvije i pol godine nakon izlaska prvog dijela, drugio dio filma 'Dina' stiže u kina 1. ožujka. I drugi se dio temelji na istoimenome znanstveno-fantastičnom romanu Franka Herberta iz 1965. godine. Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson i drugi glumci iz prvog filma vraćaju se na velike ekrane, a ovaj put im se pridružuju i zvijezde Florence Pugh i Austin Butler.

4. 'Spaceman'

Za dobre svemirske drame pobrinuo se film 'Spaceman', temeljen na istoimenoj knjizi autora Bohemia Jaroslava Kalfařa iz 2017. godine. Adam Sandler glumi astronauta koji je poslan u samostalnu misiju na kojoj se zbliži s izvanzemaljskim paukom (Paul Dano) s kojim se suočava sa svojom prošlošću. Film će od 1. ožujka biti dostupan na Netlixu. 

5. 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare'

'The Ministry of Ungentlemanly Warfare' temelji se na publicističkoj knjizi iz 2014. 'Churchill's Secret Warriors: The Explosive True Story of the Special Forces Desperadoes of WWII' Damiena Lewisa. Naslov knjige na neki način govori sve: radi se o tajnoj britanskoj organizaciji tijekom Drugog svjetskog rata. Glumačku postavu čine Henry Cavill, Eiza González, Henry Golding i Hero Fiennes Tiffin. Film stiže u kina  19. travnja. 

6. 'The Idea of You'

'The Idea of ​​You' snimljen je prema istoimenom romanu Robinne Lee iz 2017. godine, a glume Anne Hathaway i Nicholas Galitzine. Hathaway glumi Solène, samohranu majku koja vodi svoju kćer tinejdžericu (Ella Rubin) na Coachellu, gdje neočekivano završi u vezi sa super poznatim članom boy benda, Hayesom Campbellom (Galitzine). Priča se da je lik Hayesa inspiriran Harryjem Stylesom! Moći ćemo ga gledati na Amazonu Primeu od 2. svibnja. 

7. 'The Watchers'

U horor filmu 'The Watchers' Dakota Fanning glumi ženu koja se izgubi u irskoj šumi u kojoj sa skupinom stranaca otkrije da ih promatraju nepoznata stvorenja. Film se temelji na istoimenoj knjizi A. M. Shinea iz 2021. godine, a bit u kina stiže 7. lipnja. 

 | Autor: Profimedia Profimedia

8. 'The Bikeriders'

Ovaj se film ne temelji na romanu, već na na knjizi fotografija 'The Bikeriders' iz 1967. godine autora Dannyja Lyona. Knjigu je dokumentirao pravi motociklistički klub sa sjedištem u Chicagu, dok film govori o izmišljenom klubu u istom vremenskom razdoblju. Zvijezde filma su Tom Hardy, Austin Butler, Jodie Comer i Michael Shannon. Bit će dostupan u kinima od 21. lipnja.

 | Autor: IMDb IMDb Foto: IMDb

9. 'Priča završava s nama' 

'Priča završava s nama' temelji se na istoimenome romanu Colleen Hoover iz 2016. godine. Blake Lively glumi Lily, ženu koja započinje vezu s Ryleom (Justin Baldoni) koji ima svoju mračnu stranu koju će Lily tek otkriti. U međuvremenu ona još gaji osjećaje prema svojoj mladenačkoj ljubavi - Atlasu (Brandon Sklenar), s kojim se u međuvremenu ponovno povezuje. I on će biti dostupan u kinima od 21. lipnja.

Znakovi koji se čine mlađima nego što jesu | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia, Blake Lively

10. 'The Amateur'

U filmu glume Rami Malek, Rachel Brosnahan, Caitríona Balfe i Laurence Fishburn, a temelji se na istoimenom romanu Roberta Littella iz 1981. godine. Radi se o CIA-inom kriptografu (Malek) koji započinje osvetničku misiju nakon što je izgubio suprugu u terorističkom napadu. Gledat ćemo ga u kinima od 8. studenoga.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

11. 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim'

Dugom popisu adaptacija 'Gospodara prstenova' J. R. R. Tolkien dodaje se i 'Gospodar prstenova: Rat Rohirrima'. Film se temelji na pričama koje su ispričane u dodacima knjige iz 1954. godine. Postava filma uključuje Briana Coxa, Mirandu Otto i Lukea Pasqualina.

 | Autor: IMDb IMDb

Ryan Goslin kao Ken Možda vas zanima Ryan Gosling zabranio je djeci gledanje filma 'Barbie': zašto ga kćeri ne smiju vidjeti kao Kena? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pr
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlično