Life&style

Ovih 10 stvari, neke dobre, neke loše, postanu ti kristalno jasne tek kad prijeđeš 40-u!

  • Naravno, 40-te su nove 30-te, to već svi znamo 
  • Ali, čak i ako je ona trojka ispred samo broj, nekoliko se stvari promijeni nakon 40. rođendana 
  • Nažalost za neke i hvala Bogu za neke druge!

Danas 40-te nemaju lošu konotaciju, dapače. Mnoge žene u 40-ima tek počinju živjeti kako treba: samouvjereno i sigurno u sebe. Čarobna je riječ: iskustvo. Zbog toga u 40-ima možemo u mnogim stvarima uživati više nego kao tinejdžerice, jer smo svjesne njihovih pravih vrijednosti. Također nas neke stvari više ne brinu i muče… Pogledaj ovih 10 stvari koje su ti poznate ako si prošla 40.

1. Ova tri kilograma viška više ne žele nestati

Ni s više sporta, niti s manje čipsa. Loša stvar: zapravo to nije moja mašta. Naš metabolizam postaje sve sporiji, a nimalo brži. Dobra vijest: za razliku od prošlosti, možemo se nositi s tim. Sada nam je potreban tek novi par hlača. Pih, ima i gorih stvari.

via GIPHY

2. Ples do 5 ujutro? Događa se, ali rijetko

Radije bismo se našli vani oko 20 sati, tako da smo u krevetu najkasnije do 1. Naime, djeca nas probude u sedam ili jednostavno sutra moramo nešto važno raditi. Ali, to ne znači da su naše večeri manje divlje, nego tek počinju ranije.

3. Što ovaj mamurluk želi od mene?!

Ne volimo tu jadnu mješavinu mučnine i glavobolje, koja zapravo s godinama ne postaje bolja. Zašto je tako? Često prestajemo "vježbati", ponestaje nam alkoholne kondicije, a naša jetra nije sve mlađa. Usprkos tome i dalje pijemo. Samo možda malo bolje vino nego prije deset godina.

Možda vas zanima Sve te boli, a još si mlada? Vjerojatno je da si upravo proslavila 40-ti rođendan Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

4. Ta bora je, izgleda, odlučila tu ostati

Još prije pet godina ustale smo rano ujutro i bile smo lagano naborane, ali nakon prve kave, malo hladne vode na licu i dva sata bez jastuka, opet je sve bilo u redu. Možda je tek ostala kritična bora na čelu, koja je uvijek bila tu. Sada se pojavilo još mnogo tvrdoglavih malih bora po cijelom licu. Možemo li živjeti s tim? Da. Bi li više voljele izgledati kao da nam je 38? Također da.

via GIPHY

5. Trčimo svoj prvi maraton...

...napokon smo naučile pravilno plivati kraul, govorimo japanski ili imamo treće dijete. Zašto? Imamo - baš kao i muškarci - pravo na krizu srednjih godina. Kako se to ispoljava? Sasvim pozitivno. Odjednom radimo stvari koje smo oduvijek željele, ali nikada nismo mislile da su moguće.

6. „Ne“ je naša nova omiljena riječ

Ne koristimo je baš svaki put, ali koristimo je puno češće nego prije - bez „žao mi je“ nakon toga. Život je jednostavno prekratak da bismo se nastavile ispričavati. I raditi stvari koje ne želimo.

Možda vas zanima Napunila si 40-tu? Dodaj doručku ovaj sastojak ako želiš izgubiti koji kilogram bez gladovanja Rubrika Life&style Life&style

7. Plesati kao da te nitko ne gleda?

Glasno pjevati u autu, premda je prozor otvoren? Nositi doista upadljive široke hlače s uzorkom ananasa? Sve to radimo bez ikakvih inhibicija. Neka se plaše djeca od 20 godina.

8. Okupljanje ekipe iz škole odjednom je doista zabavno

U krajnjoj liniji, više nismo u kasnim dvadesetima i moramo nešto dokazati, nego smo sada odrasli. Sada možemo razgovarati o doista zanimljivim stvarima i više se ne moramo pretvarati da smo imali karijeru koju smo željeli, da su nam djeca genijalci ili smo totalno atletski nastrojeni.

via GIPHY

9. Osjećamo se mlađima nego što jesmo

Svi nam se ljudi na tulumu čine vrlo starima, a imaju samo 43 godine. Poput nas. Jedan tridesetogodišnjak mi se jutros na stanici tako lijepo smješkao i sve je izgledalo kao flertovanje?! Ali, onda je ispalo da me samo želi pitati koji bus vozi do... ne znam čega. To se sada događa češće. Ali će te dermatolog, oftalmolog i ortopedski kirurg gledati s potpuno novom razinom pažnje. A i to nešto vrijedi.

10. U pravilu se smatramo boljima nego prije

Barem oko pet dana u tjednu. Pa, recimo, četiri. Jer znamo da prirodno imamo više iskustva u svim područjima života od bilo kojeg 25-godišnjaka. Zato što smo se tijekom posljednjih 20 godina uspjele uvjeriti da ljepota nije pitanje starosti - i zato što znamo da bi bilo što drugo bilo glupost.

Photo: Shutterstock

Komentari 0