Life&style

Ovih 10 neočekivanih stvari možeš dodati u kavu - i možda otkriti okus svog života

  • Većina nas ne može zamisliti dan bez šalice kave
  • Uglavnom je riječ o espressu ili klasičnoj kavi s mlijekom
  • S ovim neočekivanim dodacima možeš biti kreativna i svojoj kavi dati posve nov okus

Otkad krene naša priča sa, mnogima omiljenim napitkom, kavom uvijek se nekako prepustimo klasici i nismo skloni eksperimentiranju. No, moramo priznati kako nam je nakon godina ispijanja klasične crne kave ili one s dodatkom mlijeka ta kombinacije pomalo dosadna. Zato smo odlučili pronaći neke dodatke koji nam inače ne bi pali na pamet, a kavi mogu dati posve novi okus.  

Možda vas zanima Neuroznanstvenici su otkrili koje je vrijeme najbolje za jutarnju kavu te kada ju je najbolje piti poslijepodne Rubrika Life&style Life&style

Maslac

Dodavanje maslaca u napitak može zvučati kao katastrofa, međutim kombinacija gorkog i slanog djeluje iznenađujuće dobro. Samo trebaš paziti da ne pretjeraš s maslacem. Otprilike pola čajne žličice bit će dovoljna da tvojoj kavi da novi i sasvim zanimljiv okus. 

Sol

Jesi li ikad probala slanu tamnu čokoladu? Ako jesi i bilo ti je ukusno onda će ti se svidjeti i ova kombinacija. Iako se sol ne nameče kao prvi izbor, kavi daje sasvim novu dimenziju. Ne moraš sol dodavati u već napravljenu kavu nego možeš dodati prstohvat ili dva u mljevenu kavu prije nego uliješ vodu i/li mlijeko. 

Sladoled

Affogato je naziv za espresso koji na vrhu ima kuglicu sladoleda od vanilije. Nećeš potrošiti puno vremena za pripremu, a okus je fantastičan. Ovaj talijanski klasik možeš primjetniti i na kavu s mlijekom koja će ti onda malo podsjetiti na ledenu kavu. Kremasti okus dat će tvojoj kavi malu, ali dovoljnu dozu slatkoće.

Med

Ovaj dodatak je idealan ako tražiš alternativu šećeru ili drugim zaslađivačima. Med je pun prirodne slatkoće, a daje ti i energiju. Španjolski latte se radi od mlijeka, meda te šalice ili dvije espressa pa ako si spremna probati, ova verzija kave ti se možda svidi.

Možda vas zanima Znanstvenici tvrde da psihopati uživaju piti jednu određenu vrstu kave - znaš li nekog takvog? Rubrika Life&style Life&style

Kardamom

Ulaganje u neke zanimljive začine nije loša ideja. Okus ovog začina veoma je sličan čaju te je veoma intenzivan tako da trebaš pripaziti s doziranjem. Dodaj malo kardamoma sljedećoj šalici kave s mlijekom tako što ćeš prstohvat posipati samo po vrhu. Novoisprobana kofeinska poslastica možda te baš ugodno iznenadi.

Ekstrakt vanilije

Nema ništa slično savršenom okusu vanilije u kavi, a to znaju svi ljubitelji ovog okusa. Ako si već imala iskustva ovim dodatkom u svojoj kavi onda znaš o čemu govorimo. Priušti si s vremena na vrijeme ekstrakt vanilije bogatog okusa i uživaj u svojoj kavi.

Limun ili limeta

Svježi okus agruma i intenzivan okus kave na prvu možda ne zvuče kao najbolja kombinacija, no nećemo odmah suditi. Ljudi koji su isprobali ovu kombinaciju oduševili su se okusom. Dovoljno je u kavu dodati sok limuna ili limete i naribanu koricu i čeka te pravo osvježavajuće iskustvo. 

Možda vas zanima Evo što će se dogoditi s tvojim tijelom ako u potpunosti prestaneš piti kavu... Rubrika Life&style Life&style

Kokosovo mlijeko

Bez obzira jesi li odlučila izbjegavati mliječne proizvode ili samo želiš promijeniti okus, kokosovo mlijeko može biti ukusan dodatak tvojoj kavi. Ova alternativa klasičnom mlijeku niskokalorična je alternativa koja će tvojoj kavi dati više okusa.

Otopljena čokolada

Možda si već imala prilike probati mocha kavu ( s okusom čokolade), ali kava s dodatkom otopljene čokolade ima zaista drugačiji okus. Dodavanje svježe rastopljene čokolade savršen je način za poboljšavanje okusa i stvaranja gotovo savršenog napitka. Cilj je da otopljena čokolada ima najmanje 70 posto udjela kakaa. 

 

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE":
 



 
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0