Life&style

Ove namirnice nikada nemoj stavljati na pizzu

Pizza je jedno od omiljenih jela mnogih ljudi jer nudi brojne mogućnosti kombinacije sastojaka. No, neke je bolje ne koristiti pri njezinoj pripremi

U početku zamišljena kao jelo za siromašne, pizza je postala prava kulinarska poslastica kojoj malo tko može odoljeti. U prilog tome svakako ide činjenica da nam ovaj omiljeni talijanski specijalitet nudi bezbroj mogućnosti kombiniranja sastojaka pa svatko bira kombinaciju prema svojim preferencijama. I dok su origano, gljive, šunka i rajčica itekako poželjni na pizzi, neke sastojke bolje je izbjegavati u širokom luku. U nastavku otkrij koji su to: 

1. Agrumi

Dobro je poznata činjenica da mliječni proizvodi i agrumi ne idu zajedno jer se citrusno voće u kombinaciji s mliječnim proizvodima zgrušava. Osim što ne izgleda najbolje, takva kombinacija sastojaka nije ni malo ukusna. Imaj to na umu prije nego li na sir staviš limun, naranču i slično voće. 

2. Majoneza

Kad su u pitanju kečap i majoneza, praksa je pokazala da se ljudi uglavnom dijele u dvije skupine - ljubitelje kečapa i ljubitelje majoneze. Pa, ako si u drugoj skupini i ako tvoj odabir uvijek pada na majonezu, morat ćemo te razočarati. Naime, kako je sir neizostavni sastojak svake pizze (u velikim količinama), dodatna količina masnoća i kalorija apsolutno je nepotrebna na tvom komadu pizze. Imaj to na umu prije nego što posegneš za ovom 'turbo' kaloričnom namirnicom. 

Možda vas zanima Jednostavno genijalno: znamo kako podgrijati pizzu da opet bude hrskava Rubrika Life&style Life&style

3. Zelena salata

Još jedna namirnica koju bi trebala izbjegavati na svojoj pizzi je zelena salata za kojom rado posežemo u pripremi sendviča. I dok je savršeno upotpunjuje svaki sendvič, ova namirnica nije najsretniji dodatak za pizzu. Naime, zelena salata ne podnosi toplinu i u izravnom doticaju s njom odmah se osuši i uvene. A svi dobro znamo koliko je neukusna kao takva! 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0