Ostalo ti je pizze od jučer? Tragično je koliko je gumenasta i nefina kad se ohladi...
Naručila si pizzu i nisi je pojela? Greška! Svi znamo kako hladna pizza nije ni upola dobra kao ona vruća, tek izvađena iz peći, a isto tako ne popravimo puno ni pokušavajući je podgrijati. Nikad to nije to. Ipak, šteta nije nepopravljiva.
Za početak, nikad nemoj koristiti mikrovalnu pećnicu. Makar, ruku na srce, najčešće učinimo upravo to, gurnemo je u mikrovalnu. No iskustvo je pokazalo kako će se tijesto zagrijati, ali bit će mekano, a pizza će općenito izgubiti okus.
E, pa taj ćeš scenarij izbjeći ovim jednostavnim trikom. Stavi pizzu, bez dodavanja ulja ili bilo kakve druge masnoće u tavu s neprijanjajućim dnom (teflon ili koji sličan materijal) i ugrij je na štednjaku, na srednje jakoj temperaturi. Kad se sir ugrije i počne topiti, pizza će ponovno imati čudesno svjež okus, a tijesto će biti možda čak i hrskavije nego dan ranije. Jedino pripazi da je ne griješ predugo, da tijesto ne pocrni.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.