Life&style

Ove cure dokazuju koliko je savršenstvo na Instagramu varljivo

Društvena mreža Instagram carstvo je inspiracije u svijetu mode i beautyja, ali isto tako pravi pokret samopouzdanja, barem ako se uzmu u obzir fantastične slike prije i poslije kojima Instagram vrvi u zadnje vrijeme

A tko stoji iza tih body positive slika? Žene, što poznate, što anonimne. Bile one vrhunske builderice, fitness blogerice ili anonimke čije profile prate milijuni. Ako upišeš u pretraživač oznake #SelfLove i/ili #BodyPositivity, izlistat će se cijeli niz slika koje šalju pozitivnu vibru. U zadnjih godinu dana posebno je aktualan trend dvije slike jedna nastala dvije sekunde nakon druge - jedna slika savršena, a druga baš i ne...

 

A post shared by Kelly U (@_kellyu) on

Među najpoznatijim zagovarateljicama ovog trenda je plus size model Iskra Lawrence, koja na svom Instagram profilu često posta svoje slike jednu pored druge u različitim pozama. Ista šminka, isti interijer, ista odjeća, ali skroz drugačiji ili položaj nogu ili položaj struka ili položaj kukova. I doista, na jednoj slici izgleda kao da ima vrlo definiran struk, lijepe grudi, naglašene bokove, i sve je tip top. Dok je na drugoj slici sasvim drugačiji prikaz: Iskra je pogrbljena, nema "naflexan" trbuh i izgleda kao da se srami sebi.

 

A post shared by i s k r a (@iskra) on

No, nije Iskra jedina koja propagira ove slike nastale u razmaku od sekundu, dvije. Trendu su se pridružile brojne Instagramerice, a naglasak je na slici koju mediji uporno propagiraju: naravno, mršava utrenirana tijela zbog kojih bez problema možemo pasti u depresiju. Jer realno, tko može od nas tako izgledati? Ipak, nije sve tako crno, a to dokazuju i ove hrabre cure.

Možda vas zanima Zašto sve više žena prakticira "golu jogu"? Stvar je u poruci... Rubrika Life&style Life&style

Na jednoj slici blogerica stoji napeta s izraženim six packom, a već na drugoj slici sjedi na kauču ponosno pokazujući višak kože na trbuhu koji je zaradila nakon poroda. Još jedna fitness blogerica se često slika podižući i spuštajući tajice na trbuhu. Kada ih podigne visoko iznad struka ima jako naglašen struk i kukove, a već na sljedećoj slici na kojima je iste tajice spustila na kukove vidi se višak kože oko područja struka koji tajice mogu sakriti.

 

A post shared by SONNY TURNER (@sonnyturner___) on

Poanta je sljedeća: ove žene žele na glas istaknuti kako je u redu biti u redu sam sa sobom. Svaka tvoja kila gore ili dolje, celulit, strije, pjegice, ožiljci... sve su dijelovi tebe koji te čine posebnom i drugačijom od drugih. Pa zašto bismo svi i dalje željeli izgledati isto? Uostalom, i Emily Ratajkowski ima celulit, pa kako ne bismo i mi obične smrtnice??

 

A post shared by Liv🌿 (@olivia_vankirk) on

 

 

A post shared by Fenella Scarlett McCall (@fitfenji) on

 

A post shared by C H E S S I E K I N G (@chessiekingg) on

 

A post shared by C H E S S I E K I N G (@chessiekingg) on

 

Photo: Instagram

Komentari 0