Life&style
Serija 'Hearthstopper'

Za nekoliko dana konačno stiže druga sezona hit serije 'Heartstopper' i jedva je čekamo pogledati

Problem s većinom emisija o tinejdžerima je taj što, premda mogu biti zabavne, priče su često nategnute i apsurdne. Često su prikazi tinejdžera u serijama i filmovima toliko odrasli da nastanu likovi koji su daleko od svakodnevnih života i iskustava stvarnih adolescenata. S 'Heartstopperom', temeljenim na istoimenom grafičkom romanu i stripu kreatorice Alice Oseman, pokazuje se jedinstvenost i posebnost tinejdžerskog doba. Netflixova serija, s radnjom u Ujedinjenom Kraljevstvu, jedan je od najčišćih i najtočnijih TV prikaza onoga što znači biti tinejdžer.

Prva sezona 'Heartstoppera' bila je fokusirana na rastuću vezu između Charlieja Springa (Joe Locke), mršavog, tihog učenika koji pohađa školu za dječake, i privlačnog Nicka Nelsona (Kit Connor), kapetana školskog ragbi tima. Nakon što je pretrpio zlostavljanje svojih školskih kolega zbog svoje seksualnosti i emocionalni nemir od strane zatvorenog dječaka Bena (Sebastian Croft), s kojim je imao tajnu vezu, Charlie je bio iznenađen kada je pronašao utočište kod Nicka, koji je bio jednako šokiran otkrićem svoje vlastite seksualnosti koja se razvija.

Druga sezona 'Heartstoppera' počinje tamo gdje je prva završila. Nakon što je svojoj majci (ljupkoj Oliviji Colman) otkrio da je biseksualac, Nick odlučuje da je spreman sa svima podijeliti svoju romansu s Charlijem. Međutim, nije mu bilo lako, niti je to uvijek sigurno. 

Dok se srž 'Heartstoppera' i dalje vrti oko Nicka i Charlieja, u drugoj sezoni se istražuju prošlost, želje i boli glavne grupe prijatelja novopečenog para. Postaje jasno zašto je Tao (William Gao), Charliejev pretjerano zaštitnički nastrojen najbolji prijatelj, toliko zabrinut zbog Nicka i stalnih promjena u grupi prijatelja. Elle (Yasmin Finney) uči vjerovati da sigurni prostori mogu postojati izvan uskog kruga prijatelja koje gaji od djetinjstva. Također, Isaac (Tobie Donovan), konačno dobiva priču.

Reese Witherspoon i Jeenifer Aniston, 'Jutarnji show' Možda vas zanima Jennifer Aniston i Reese Witherspoon u novim spletkama 'Jutarnjeg showa', izašao je trailer za 3. sezonu Rubrika Life&style Life&style

Osim toga, sada kada je Elle našla neke prijateljice u Truhamovoj sestrinskoj školi Higgs, živahna Tara (Corinna Brown), njezina energična djevojka Darcy (Kizzy Edgell), pa čak i Imogen (Rhea Norwood), sudbinski zaljubljena u Nicka, dobivaju više vremena ispred ekrana. Gledateljima se također nudi više uvida u Charliejevu stariju sestru Tori (Jenny Walser) — istinski podcijenjen lik koji ima vibru Wednesday Addams.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija 'Hearthstopper'

Epizode serije 'Heartstopper' kratke su, traju 30 minuta ili manje, a svaka se čini kao dobro napisan dnevnik - uključujući romantična sanjarenja i crteže živih boja. Likovi istražuju beskrajne promjene koje dolaze s mladošću i koliko je bolno i lijepo neprestano se prilagođavati velikim životnim promjenama dok pokušavaju otkriti tko su. Svi samo pokušavaju shvatiti stvari…

Uz prekretnice kao što su maturalna večer, prvi spojevi, glavni ispiti i prvi poljupci, 2. sezona 'Heartstoppera' omogućuje likovima da istraže i drugu lokaciju. Putovanje razreda u Pariz proteže se kroz tri epizode. Dopuštanje djeci da istražuju Pariz otvara njihove horizonte prema onome što je moguće izvan njihovih engleskih života u predgrađu. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija 'Hearthstopper'

“Heartstopper” nastavlja impresionirati zbog iskrenosti i ozbiljnosti likova. Mediji često tinejdžere karakteriziraju kao okrutne i bezosjećajne ljude koji imaju pristup količinama droge i alkohola. Međutim, većina mladih ljudi vrlo je svjesna sebe i svojih osjećaja, čak i ako još nemaju alate da ih izraze. Koristeći nježan tempo, Oseman pažljivo uklanja slojeve svojih likova, dopuštajući publici da poveže priču. Kao rezultat toga, 'Heartstopper' i njegova glazbena podloga puna pop glazbe, savršeno bilježe te rane osjećaje ljubavi. 

Only Murders in the Building Možda vas zanima Izašao je trailer za 3. sezonu hit serije 'Only Murders in the Building', u ubojstvo je upletena i Meryl Streep Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0