Life&style

Ovaj šarmantni boutique hotel prava je inspiracija za savršeni vikend izlet u Budimpeštu

Tražeći inspiraciju za proljetni city break naišli smo na prekrasan boutique hotel koji nas je odmah očarao i odlučila smo rezervirati jedan vikend u prekrasnoj Budimpešti. The Clark Hotel luksuzni je boutique hotel koji se nalazi uz najpoznatiji most u Budimpešti, Széchenyijev lančani most na Buda strani Dunava. Pogled iz ovog hotela pruža najljepšu razglednicu mađarske prijestolnice, a njegova lokacija savršena je za istraživanje grada i najpoznatijih atrakcija.

 | Autor: Instagram @hotelclark Instagram @hotelclark

Ono što je odmah važno napomenuti jest da se ne radi o obiteljskom hotelu jer ovaj hotel prima samo goste starije od 18. To znači da je savršen za romantična putovanja, kao i za gradski vikend izlet s curama. Boutique hotel, čija je glavna zvijezda upravo most po čijem je škotskom inženjeru Adamu Clarku i dobio ime, nudi 86 dizajnerskih soba od kojih mnoge imaju pogled na Dunav, zahvaljujući njegovoj zakrivljenoj fasadi.

 | Autor: Instagram @hotelclark Instagram @hotelclark

 | Autor: Instagram @hotelclark Instagram @hotelclark  | Autor: Instagram @hotelclark Instagram @hotelclark

Sobe u hotelu raspoređene su u 4 kategorije od koji neke imaju pogled na dvorište, druge na ulicu i dvorac, treće na Dunav, te Delux sobe. Sve sobe su dizajnerski uređene, a karakteriziraju ih živopisne plave zavjese, neobični jastuci životinja u aristokratskim kostimima, dizajnerske lampe i motiv lavlje glave u granitno-sivoj boji na zidu iza kreveta. Upravo je lavlja glava i simbol hotela koji se nalazi i na ulaznim vratima, a reinterpretacija je lavlje glave koja se nalazi na početku Széchenyijevog mosta.

Možda vas zanima Austrijski Willy Wonka nudi najčarobnije čokoladno iskustvo na samo dva sata od Zagreba Rubrika Life&style Life&style

Najljepše i najveće su Deluxe sobe na sedmom katu koje imaju staklenu stijenu ispred kojih je kada iz koje možete uživati u pogledu na most i Dunav. 

 | Autor: Instagram @hotelclark Instagram @hotelclark

Dok je u prizemlju hotela pravi gastronomski biser -  restoran Leo, na vrhu se nalazi luksuzni rooftop bar koji nudi fantastičan pogled na sve mostove Budimpešte, kao i vrhunske koktele. 

Vikend izlet u Budimpešti: 7 stvari za vidjeti i raditi

Sam hotel Clark i pogled na grad već su mi bili dovoljan razlog da za jedan jesenski city break izaberem upravo Budimpeštu. Međutim, ova mađarska ljepotica uistinu nudi puno toga za vidjeti i istražiti da joj posvetiti samo jedan vikend ne čini pravdu. No, za ovu priliku izdvojila sam 5 stvari za savršen vikend izlet u Budimpešti (nešto vremena ipak treba ostaviti za uživanje u ovom prekrasnom boutique hotelu).

Obilazak četvrti dvorca

Budimski dvorac (Buda Castle) povijesni je dvorac i kompleks palača mađarskih kraljeva. Kraljevska palača uključuje brojne izvrsne muzeje i pruža najljepši panoramski pogled na Pestu. Dvorac je okružen turističkim područjem poznatim kao Várnegyed (Četvrt dvoraca) , koje je poznato po srednjovjekovnim, baroknim i neoklasicističkim kućama, crkvama, javnim zgradama i spomenicima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @majakamali

Posjet Parlamentu

Mađarski parlament zasigurno je najljepši parlament u Europi, a ujedno i najpoznatija građevina u čitavoj Mađarskoj. Parlament je smješten na samoj obali rijeke Dunav, a naziva se još i Narodna kuća. Otvoren je 1896. godine, simbolički označujujući tisućljetnu obljetnicu dolaska Mađara na to područje. Jedna od najraskošnijih i najveličanstvenijih zgrada u Budimpešti, treći je po veličini parlament u svijetu i drugi u Evropi. Vanjski dio zgrade je mješavina nekoliko arhitektonskih stilova – neogotika, neoromanika i neobarok – i to je ono što je čini tako posebnom.

Vožnja podzemnom

Možda se vožnja podzemnom ne čini kao nešto što bi se ubrojalo u turističko iskustvo, međutim radi se o prvoj liniji metroa u kontinentalnoj Europi. Izgrađena je za proslavu tisućljeća 1896. godine, u znak sjećanja na mađarsko osvajanje 896. godine. Radi se o običnom modernom vlaku, ali hej, zabavno je reći da si bila na najstarijoj liniji podzemne željeznice u kontinentalnoj Europi!

Ručak na gradskoj tržnici

Izgrađena 1897. godine, veličanstvena Velika tržnica najveća je i najljepša od svih tržnica u Budimpešti, a jedna je i od najvećih u Europi. Rasprostranjena je na tri kata, Velika tržnica mjesto je za otkrivanje tradicionalnih mađarskih jela i savršeno mjesto za brzi ručak s nogu i pauzu između razgledavanja. 

Možda vas zanima Na ljepotu jezera Lago di Carezza nitko nije imun, a ugodne šetnje i planinarske rute prava su čarolija Rubrika Life&style Life&style

Penjanje na Citadellu

Citadela je očuvani bunker iz Drugog svjetskog rata koji se nalazi na vrhu brda Gellért i pruža najljepši pogled na Budimpeštu.

Istraživanje ruin barova

Ruin pubs ili ruin bars posljednjih su godina postali hit u Budimpešti, a sve je krenulo kada je 2002. godine otvoren bar Szimpla u jednom od ruševnih zgrada u starom židovskom getu, jednostavno uređen od kojekakvih dijelova namještaja koje su pronašli. Danas je čitav ovaj kvart pun novih i unikatnih  prostora, zapuštene ulice su se obnovile, a zidove krase murali različitih umjetnika.

Večernja plovidba Dunavom

Budimpešta je posebno je lijepa po noći kada je obasjana svjetlošću s mostova. Vožnja Dunavom i razgledavanje grada s rijeke nezaobilazno je iskustvo prikom posjete ovom gradui, a upravo je najljepše ploviti Dunavom noći, uživajući u prizorima uz koktel ili večeru na brodu.

 

Photo: Instagram @hotelclark
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    vow