- Brzo, zdravo i ukusno: takva jela uvijek su popularna
- Ovaj recept Marthe Stewart upravo je takav
- Idealan je za utažiti glad i vrlo je ukusan
Ako osjećaš glad između dva obroka, potrebno ti je „pojačanje“. Lifestyle guru Martha Stewart ima pravi recept upravo za takve slučajeve. Strogo govoreći, to je brza pizza, to jest lepinja nadjevena s puno povrća po tvom izboru. Sve je posuto mozzarellom i plavim sirom te oplemenjeno preljevom od senfa umjesto umaka od rajčice tipičnog za pizzu. Ovaj recept ne zahtijeva puno pripreme. Marthin komentar o zdravoj pizzi od lepinje? „Nitko neće primijetiti da zapravo imaš salatu za večeru!“ Ovaj recept je postao pravi mali hit na internetu, a oni koji su ga koristili kažu da brza pizza ispada sjajno i vrlo ukusno.
Sastojci:
• 3 žlice octa od crnog vina
• 2 žličice dijon senfa
• 2 žličice svježe nasjeckanog origana
• sol, papar
• 2 žlice maslinova ulja
• povrće po želji (npr. gljive, tikvice, kelj, patlidžan, crveni luk)
• 4 lepinje (ili naan)
• 2 kugle mozzarelle
• 80 g plavog sira
• po izboru: mljeveni čili
Priprema
1. U zdjeli pomiješaj ocat, senf i origano. Začini solju i paprom pa polako umiješaj ulje.
2. Nareži na komade veličine zalogaja povrće po svom izboru pa ga premaži s malo ulja. Zatim povrće peci na roštilju ili u pećnici na 180 stupnjeva dok ne omekša.
3. Na lepinje rasporedi oko 2/3 mozzarelle, a zatim ravnomjerno rasporedi pečeno povrće. Pospi preostalom mozzarellom i plavim sirom i stavi pizze od lepinje u pećnicu. Peci dok se sir ne otopi, a rubovi ne postanu lijepi i hrskavi.
4. Nakon pečenja prelij pripremljeni umak (prvi korak) po pizzama i odmah posluži. Ako želiš, možeš posuti čilijem.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.