- Želiš si zasladiti ljetne dane? S ovom delicijom zajamčeno ćeš uspjeti
- Donosimo ti hit recept za mliječni kolač pržen u dubokom ulju
- Zvuči neobično, ali riječ je o jednoj od najpopularnijih španjolskih poslastica
Ljeto, sunce - kako u tome još bolje uživati? Uz ukusnu poslasticu, naravno! „Leche frita“ jedna je od najpopularnijih slastica u Španjolskoj, a idealna je za vrijeme toplih dana. Naime, „kanapei“ od prženih mliječnih kolača jednostavni su za pripremu, a zahvaljujući kremi od pudinga izvrsnog su okusa. Naš savjet: najbolje je isprobati i uživati!
Sastojci:
• 65 g jestivog škroba
• 675 ml mlijeka (3,5%)
• 100 g šećera
• 2 mahune vanilije (srž)
• 2 jaja
• 175 g krušnih mrvica
• 4-5 žlica šećera u prahu
• 1 žličica cimeta
• suncokretovo ulje
Mmmm, ovo je najjednostavniji kolač od vanilije na svijetu – bez jaja, mlijeka i maslaca i tako slastan!
Priprema
1. Pomiješaj mlijeko i škrob u loncu. Zatim dodaj šećer i srž mahuna vanilije i sve miješajući prokuhaj dok mješavina mlijeka ne bude poput pudinga. Važno: krema ne smije zagorjeti.
2. Izlij vruću smjesu za puding u pravokutni kalup (npr. lim za pečenje), ostavi da se malo ohladi, pokrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak preko noći.
3. Stvrdnutu smjesu za puding izreži na kocke veličine oko 2 x 2 cm.
4. U tanjuru razmuti vilicom dva jaja. Stavite krušne mrvice na drugi tanjur.
5. Umoči svaki komad mliječnog kolača najprije u jaje, a zatim pažljivo uvaljaj u mrvice.
6. Zagrij ulje u velikoj tavi i pržite kocke dok ne porumene sa svih strana. Zatim malo ocijedi na kuhinjskom papiru.
7. Pomiješaj šećer u prahu i cimet u posudi pa uvaljaj mliječni kolač u smjesu šećera i cimeta dok je još topao.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.