Life&style
Prženi mlječni kolač leche frita

Ovaj neobičan recept pravi ljetni hit: prženi(!) mliječni kolačići

  • Želiš si zasladiti ljetne dane? S ovom delicijom zajamčeno ćeš uspjeti
  • Donosimo ti hit recept za mliječni kolač pržen u dubokom ulju 
  • Zvuči neobično, ali riječ je o jednoj od najpopularnijih španjolskih poslastica

Ljeto, sunce - kako u tome još bolje uživati? Uz ukusnu poslasticu, naravno! „Leche frita“ jedna je od najpopularnijih slastica u Španjolskoj, a idealna je za vrijeme toplih dana. Naime, „kanapei“ od prženih mliječnih kolača jednostavni su za pripremu, a zahvaljujući kremi od pudinga izvrsnog su okusa. Naš savjet: najbolje je isprobati i uživati!

Sastojci:

• 65 g jestivog škroba

• 675 ml mlijeka (3,5%)

• 100 g šećera

• 2 mahune vanilije (srž)

• 2 jaja

• 175 g krušnih mrvica

• 4-5 žlica šećera u prahu

• 1 žličica cimeta 

• suncokretovo ulje

Mmmm, ovo je najjednostavniji kolač od vanilije na svijetu – bez jaja, mlijeka i maslaca i tako slastan!

Možda vas zanima ks Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Pomiješaj mlijeko i škrob u loncu. Zatim dodaj šećer i srž mahuna vanilije i sve miješajući prokuhaj dok mješavina mlijeka ne bude poput pudinga. Važno: krema ne smije zagorjeti.

2. Izlij vruću smjesu za puding u pravokutni kalup (npr. lim za pečenje), ostavi da se malo ohladi, pokrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak preko noći.

3. Stvrdnutu smjesu za puding izreži na kocke veličine oko 2 x 2 cm.

4. U tanjuru razmuti vilicom dva jaja. Stavite krušne mrvice na drugi tanjur.

5. Umoči svaki komad mliječnog kolača najprije u jaje, a zatim pažljivo uvaljaj u mrvice.

6. Zagrij ulje u velikoj tavi i pržite kocke dok ne porumene sa svih strana. Zatim malo ocijedi na kuhinjskom papiru.

7. Pomiješaj šećer u prahu i cimet u posudi pa uvaljaj mliječni kolač u smjesu šećera i cimeta dok je još topao.

Photo: Shutterstock

Komentari 0