Life&style

Ovaj model grudnjaka može spriječiti rast tvojih grudi ako ga predugo nosiš, tvrdi ekspertica

  • Jesi li znala da vjerojatno nosiš pogrešnu veličinu grudnjaka?
  • Loš grudnjak može izazvati i bolove u leđima i ramenima
  • U nastavku ti donosimo kako odabrati pravi model za tebe

Izabrati dobar grudnjak dovoljno je teško samo po sebi, zbog prevelikog izbora stilova, boja, ali i brojeva koji se mogu i mijenjati.
Neki modeli mogu i ograničiti i razvoj grudi ako ih nosiš dugo, svaki dan i tijekom dužih vremenskih perioda. Saznaj koji modeli grudnjaka mogu loše utjecati na rast i razvoj tvojih grudi.

Istraživanje koje je provela poznata tvrtka donjeg rublja, Victoria’s Secret, otkrilo je kako čak 80 posto žena ni ne zna svoju ispravnu veličinu grudnjaka.

 | Autor: Freepik Freepik

Žene s većim grudima trebale bi skratiti vrijeme nošenja sportskih grudnjaka i topića kako bi spriječile oštećenja svojih grudi. Stručnjaci ne preporučuju nošenje sportskih grudnjaka svakog dana za žene s većim poprsjem.

Sportski grudnjaci stisnu grudi, što s vremenom može oštetiti tkivo grudi i utjecati na tvoj limfni sustav, ali i na rast i razvoj tvojih grudi.

Stručnjakinja Olivia Hogan u razgovoru za Tylu je savjetovala kako bi žene trebale tražiti grudnjake s visokim dijelom u sredini, koji spaja košarice. Iako mnoge žene zaziru od grudnjaka sa žicom jer se smatraju neudobnima, to se zapravo događa jedino kad ti grudnjak ne odgovara.

Test prstima za provjeru veličine grudnjaka Možda vas zanima Što misliš, bi li tvoj grudnjak prošao na takozvanom testu prstima? Rubrika Life&style Life&style

Za najbolju potporu, u žicom učvršćenu košaricu tkivo grudi trebalo bi sjesti u potpunosti. Također, ni naramenica grudnjaka ne bi trebala biti ne prelabava, ni prečvrsta.

Ženama s manjim grudima najbolje pristaju “balconette” modeli, a grudnjake s dubokim izrezom trebale bi izbjegavati. Upravo taj model u njihovom slučaju mogao bi utjecati na rast i razvoj njihovih grudi jer s tim modelom neće dobiti potporu koja im je potrebna, za razliku od “balconette” modela koji za većinu oblika grudi pruža potporu.

Grudnjak s potporom ne tiče se samo tvojih grudi, jer loš grudnjak može utjecati i bolove u leđima, napetost u ramenima i nelagodu.

I TikTokerica @daelynnicole, koja je dugo radila u Victoria’s Secretu, dala je svojim pratiteljicama nekoliko savjeta, a mnoge žene bile su joj zahvalne na videu.

 

@daelynnicole_ the more you know 🤓 thinking about making this a series bc there is just.. so much. #fyp #foryou #bra #knowledge #girls #mentoo ♬ original sound - daelynnicole

 

Odličan savjet je da kad kupiš novi grudnjak, uvijek ga kopčaš na zadnju kukicu, a kako se traka grudnjaka rasteže s vremenom, tako ga onda možeš i kopčati, na sve bližu kukicu.

Možda vas zanima Nitko se ne bi trebao miješati u to nosimo li ili ne nosimo grudnjak - žene podijelile svoja iskustva Rubrika Life&style Life&style
Photo: Freepik/senivpetro

Komentari 0