- Voliš peći kolače i uvijek otkrivaš nove slastice koje bi mogla pripremiti?
- Jesi li pritom "štreberica" koja prati recept od slova do slova ili improviziraš mijenjajući ga po svom?
- Možda si već otkrila da u receptima za kolače postoji korak koji je zapravo suvišan
Bilo da su to kolači, keksi ili složene pite: prilikom pečenja korisno je točno se pridržavati recepta. To će ti gotovo sigurno dati konzistenciju i okus koji je obećam. Ali, jedan korak koji se pojavljuje u mnogim receptima za pečenje može se sigurno preskočiti...
Prosijavanje brašna. Brašno je često potrebno prosijati kako bi postalo posebno fino i bolje se kombiniralo s ostalim sastojcima. I prosijavanje bi trebalo imati još jednu prednost: u nekim receptima sastojci se mjere u šalicama. Ovisno o tome koliko je čvrsto brašno spakirano u vrećicu, šalice s neprosijanim brašnom mogu biti teže od šalica s prosijanim brašnom.
Međutim, dok su tehnike mljevenja pšenice nekad bile daleko neučinkovitije te brašno nije uvijek bilo jednako fino mjeveno, danas, zahvaljujući modernim tehnologijama, ono više nema grudica.
Općenito je najbolje brašno ne čuvati u vrećici, nego ga umjesto toga staviti u hermetički zatvorenu posudu. Ako se u njemu ipak stvore grudice, lako ih možete „razbiti“ s pomoću vilice ili pjenjače.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.