Sastojci
- 120 grama omekšalog maslaca
- 280 grama šećera, uzmi ksilitol ili eritrol za dijetnu verziju
- 1 mahuna vanilije
- 1/4 šalice limunove korice
- 4 jaja sobne temperature, odvoji bjelanjak i žumanjak
- 240 grama bademovog brašna
- 300 grama ricotte
- Nasjeckani bademi za ukrašavanje
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema
- Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih.
- Podlogu i stranice kalupa za tortu promjera 20 cm obloži papirom za pečenje i ostavi po strani.
- Mikserom umuti maslac, 165 grama šećera, vaniliju i limunovu koricu i muti 8 do 10 minuta ili dok smjesa ne postane kremasta.
- Polako dodaji žumanjke, jedan po jedan, nastavljajući mutiti dok se potpuno ne sjedine.
- Dodaj bademovo brašno i muti dok se ne sjedini s ostatkom smjese.
- Dodaj Ricottu.
- U čistoj zdjeli ručnim električnim mikserom umuti bjelanjke dok ne postani čvrsti te dodaj šećer.
- Postupno dodaj preostali šećer smjesi s bjelanjcima i muti dok ne dobiješ čvrsti bijeli snijeg.
- U prethodnu pripremljenu smjesu polako dodaj trećinu umućenih bjelanjaka, zatim dodaj i ostatak bjelanjaka polako miksajući sve zajedno.
- Smjesu izlij u kalup za tortu. Površinu ukrasi bademovim listićima i peci 40 do 45 minuta ili dok ne postane čvrsta na dodir.
- Ostavi je u kalupu dok se potpuno ne ohladi i pospi šećerom u prahu
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.