- U ovu neobičnu kombinaciju namirnica Jennifer Aniston se kune
- Tvrdi da je to doručak zbog kojeg ne osjeća glad sve do ručka, a ključ je u količini proteina
- Pa, što ako je u zobenu kašu ubacila i jaja? Ako funkcionira...
Ako te muči zavijanje u želucu već u 11, premda si doručkovala, nisi jedina. Ključ zasitnog doručka su proteini, no to isto tako ne znači da moraš pojesti obilni omlet svakog jutra. Možeš se poslužiti i trikom Jennifer Aniston - referenca su joj vitkost i tonirani mišići i u dobi od 54.
Već je poznat njezin proteinski smoothie od čokolade i trešanja i famozna salata koju su ona, Courteney Cox i Lisa Kudrow običavale jesti praktički svaki dan na setu 'Pijatelja'. Dapače, salata je postola skoro pa ikona, kao i lik Rachel Green. A sad je, izgleda, njezina zobena kaša novi najdraži recept mnogima, i to zbog lukavog trika s dodavanjem proteina. Upozorenje onima slaba želuca: ne zvuči baš fino.
6 razloga zašto smo gladni puno prije vremena za ručak, a doručkovali smo
“Kad se ustanem, prvo popijem toplu vodu s limunom, a zatim slijedi shake ili avokado i jaja, što mi je jedan od najdražih doručaka", ispričala je u jednom intervjuu Aniston. “Na to poškropim i malo kokosovog ulja. Ponekad pojedem i žitarice od prosa s bananom ili, pazi sad, zobenu kašu u koju na kraju umutim bjelanak.”
Ovo stvarno na prvu baš ne zvuči primamljivo. Dapače, zvući pomalo... bljak, ali poslušajmo što glumica kaže. Kune se u ovaj trik kojem ju je naučio bivši suprug Justin Theroux.
“Naučio me kako jednostavnim potezom dobiti dodatnu dozu proteina. Stavim kuhati zobenu kašu i taman prije nego što je gotova umutim bjelanjak i dodam ga u kašu. To joj da pahuljastu strukturu koja je stvarno ukusna."
Može se umijašeti i cijelo jaje, ali tada će kaša dobiti drukčiji okus, po jajetu. Umutimo li samo bjelanjak, kao dodatak je "nevidljiv" tj. nema okusa. A time što se bjelanjak istuče pjenjačom ili mikserom prije dodavanja u zobene pahuljice dobije se "pufastija", gušća kaša koja će nas dulje držati sitima. Pa, ako je snijeg od bjelanjaka dobar za souffle, meringu ili palačinke, pa zašto ne bi bio i za zobenu kašu? Ako to kaže Rachel, možemo vjerovati...
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.