Beauty
Jennifer Aniston

Uz vrat i ruke, i koljena mogu biti pokazatelj pravih godina. Što možemo naučiti na primjeru Jennifer Aniston?

  • Koljena, zajedno s vratom i rukama, teško je pomladiti 'lijekovima' protiv starenja
  • Međutim, glumici Jennifer Aniston koljena su i u pedesetima savršeno lijepa (uz ostatak tijela)
  • Evo što možemo naučiti iz njenog primjera i učiniti kako bi koljena što duže izgledala lijepo

U današnjim vremenima naprednih beauty proizvoda i kozmetičkih zahvata godine su postale relativne. Malo tko bi mogao otprve pogoditi stvarne godine Nicole Kidman ili Jennifer López, koje u 53. godini izgledaju sjajno.

Možda vas zanima Penny iz 'Teorije velikog praska' uživa u svakom trenutku majčinstva i preslatkoj kćerkici Rubrika Life&style Life&style

Jennifer Aniston, koja također ima 53 godine, nedavno se pojavila u jednom od svojih najhrabrijih izdanja ikad: pojavila se na naslovnici Allure za studeni noseći maleni Chanelov bikini. Ali, ono što nas je doista iznenadilo kod glumice je njezino nedavno pojavljivanje na promociji njezinog novog filma, 'Slučajni detektivi 2', gdje je nosila mrežastu mini haljinu od kamenčića - i pokazala je savršena koljena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Allure Magazine (@allure)

Taj dio tijela, uz ruke, vrat i laktove, sklon je odoljeti našim pokušajima da mu produžimo mladost. Krivac je, kao i u gotovo svemu što ima veze sa starenjem, kolagen. Koža na koljenima je vrlo fina, ima manju gustoću kolagena i žlijezda lojnica u odnosu na ostale dijelove tijela. Kako vrijeme prolazi, tamo se brže pojavljuju opuštenost, bore i suhoća. Stalno savijanje tog područja također može uzrokovati bore.

Jennifer Aniston | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Jennifer Aniston

Postoje dva učinkovita kozmetička postupka za tretiranje mlohavih koljena. S jedne strane, može se tretirati proizvodima za njegu kože s hijaluronskom kiselinom kako bi se hidratiziralo, obnovilo, stimuliralo kolagen i spriječilo starenje. Ili se može djelovati izravno na liječenje onoga što uzrokuje tu opuštenost i gubitak volumena, na unutarnjoj strani bedara i području neposredno iznad koljena. Kada se volumen u bilo kojem području izgubi, struktura odmah pada. Najbolji način za njegovo vraćanje je polimliječna kiselina, a medicinski tretman se sastoji od vraćanja volumena pomoću kolagena. U tom bi slučaju, tvrde stručnjaci, bila potrebna dva tretmana u razmaku od mjesec dana. Učinci tretmana traju otprilike 18 mjeseci. Nakon četvrtog mjeseca rezultati su najvidljiviji.

Ako radije izbjegavamo takve zahvate i idemo na tradicionalne metode, poput vježbanja, stvari su malo teže. Naime, ne može se usko viljati baš to područje. Odnosno tereba vježbati cijele noge, kako bi mišić pomogao da koža koljena ostane na svom mjestu i bez bora. Stručnjaci preporučuju vježbe snage kao što su čučnjevi, ekstenzije kvadricepsa, iskoraci... i vježbanje abduktora. No, tjelovježba je i inače odličan dugoročni saveznik lijepog i mladolikog izgleda i preventivna mjera koja nam osigurava zdravlje, pa čemu se odupirati? 

Također, izbjegavanje oscilacija težine kako bi se spriječilo oticanje i zadržavanje tekućine i te održavanje hidratacije ključni su za pokazivanje savršenih koljena nakon 50-te. 

Možda vas zanima "Ne želim više biti debela najbolja prijateljica" rekla je zvijezda 'Euforije' i zalupila vrata 3. sezoni Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0