Life&style 27. listopada 2019.

Ova žena dokazala je da nas kilogrami na vagi često mogu samo zavarati

Instagram/Getty.
  • Fitness blogerica Nikki Rees stavila je na svoj Instagram fotke napravljene u razmaku od dvije godine
  • Njezina težina ostala je ista, ali tijelo joj izgleda posve drugačije
  • Shvatila je da su za njezino tijelo vježbanje i uravnotežena prehrana učinili čuda, puno više nego strah od sve hrane koju voli

Svaki mjesec pojavi se neka nova dijeta koja nam tumači da ćemo imati savršeno tijelo ako samo izbacimo neke od namirnica - Atkinsova dijeta traži da se odreknemo ugljikohidrata, dijeta Whole30 zabranjuje sve mliječno, detoksikacijske dijete često zabranjuju krutu hranu... No, fitness blogerica Nikki Rees dopustila si je od svega pomalo, zabranila je samoj sebi da se brine ili očajava što je nešto 'loše' pojela i to joj je pomoglo da posve promijeni svoje tijelo.

Na Instagramu je nedavno pokazala koje su se sve transformacije dogodile s njezinim tijelom kroz dvije godine, od njezine 34. do 36. Naravno da je postala čvrsta zahvaljujući vježbanju, no smatra da je njezina tajna ipak u tome što je - zaboravila na sve moguće dijete s odricanjem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let me tell you about my Food/diet/nutrition/healthy eating... whatever you want to call it. Most of you already know that I workout most days .. and that I do so at home. But I get lots of questions about how I eat because it's not something I talk about or photograph that often. . I know It's not what you want to hear but the reason I don't really talk about it .. is because there's nothing really to tell. I don't follow a plan, I don't count anything (not macros not calories) I don't try to cut out food groups or stop eating carbs after 5pm.. I dont do intermittent fasting or flexible dieting or even clean eating (anymore, I did for a while in the beginning) ... I still eat cake more days than not... I still drink prosecco I still can't seem to resist stealing snacks from the kids junk food cupboard. I still love a takeaway curry... eat pizza, burger and fries and love to eat sweets... The difference between the two pictures is NOT what those foods do to my body it's what those foods do to my head. 2 years ago eating sweets and takeaway and junk all day would send me into a downward spiral of feeling bad about myself. All that yummy food would actually fuel my EXCUSES to quit exercise, to not bother balancing the treats out with nutritious alternatives. Now these same foods (and my passion for them) fuel my AMBITION to condition my body. I know the difference between eating well and eating poorly... And if a day happens where I binge eat cake and a tub of butter .. I leave it at just that ... a day that happened. It doesn't de-rail my goals like it used to ... I don't see it as a reason to give up ... but a reason to continue ... I don't workout out of guilt - I workout to be GUILT FREE. Healthy bodies start with healthy minds. So balance the food books like the intelligent rational human being your are... eat what you love every now and then And what you NEED more often than not... and on those days when it all goes horribly wrong.. as it inevitably will... just remove your face from the tub of butter... replace the lid and continue on exactly as you were.. motivated, goal orientated and #healthyAF . Love Nikki xx #transformationtuesday

A post shared by Helping You Stay OnTrack (@nikkigundy) on

Objasnila je da si ne broji kalorije i koliko je pojela grama ugljikohidrata, nije se odrekla niti jedne hrane i još uvijek povremeno jede baš sve što voli, kolače, brzu hranu, burgere. Ono čega se odrekla je grižnja savjesti i osjećaj bezvrijednosti što je nekad imala kad bi jela 'ono što ne smije', što bi je do te mjere skrenulo s puta da bi preskakala svoje termine vježbanja, jela više i nije održvala ravnotežu između oblizeka koje obožava i zdrave hrane. Danas kad pojede nešto u fast food restoranu, ne misli da je sve upropastila i da se više ne može vratiti na pravi put. "To više nije razlog da odustanem, upravo obratno, to je razlog da nastavim", kaže Nikki. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima... Nakon rastave braka Adele tugu liječi vježbanjem i izgleda bolje nego ikad! Rubrika Stars Stars

Savjetuje svima koji se muče da povremeno pojedu upravo ono što vole 'povremeno, s vremena na vrijeme', a uglavnom jedu ono što je zdravo - voće, povrće, nemasne proteine. Suština je u sljedećem: ako samu sebe ne maltretiraš zbog jedne kriške pizze, nećeš pomisliti da zbog jedne kriške trebaš pojesti veliku cijelu pizzu jer je ionako sve izgubljeno.

"Naravno da će se povremeno dogoditi da ću pojesti sve ono što ne bih trebala. No, u jednom trenutku samo kažem samoj sebi, 'sad zatvori kutiju od sladoleda i nastaviti živjeti kao dosada' - motivirano, usmjereno na svoj cilj i što je moguće zdravije", objašnjava Nikki na Instagramu. Dobro prouči fotografije: Nikki na njima teži potpuno isto, što je važan podsjetnik da nije sve u kilogramima, puno je važnije jesmo li zadovoljne svojim tijelom. Nikki je posve u pravu!

Možda vas zanima... Neobična, ali uspješna dijeta Jamiea Olivera – smršavio je 12 kilograma u kratkom periodu! Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0