Life&style

Ova tenisica zbunjuje Internet – možeš li ti pogoditi koje je boje? Nemoj biti sigurna da ćeš pogoditi...

  • Ružičasta ili bijela?
  • Možda tirkizna ili siva? 
  • Doista, koju kombinaciju boja ima ova tenisica? Već danima traje rasprava na Internetu, a uključile su se čak i neke megapoznate osobe…

Sjećaš li se još možda zagonetke oko haljine koja cijeli Internet podigla na noge? Ili natikača kod koji se vidio isti fenomen? Ova fotografija tenisice nedavno je protutnjala Internetom. I neke slavne osobe (npr. Will Smith) podijelile su tu fotografiju na svojim društvenim kanalima ili su nanovo podstavili pitanje: koju boju vidiš? Ružičasti i bijelu ili sivu i tirkiznu? Rješenje možeš pročitati u nastavku teksta, ali jedno ti možemo odmah otkriti: koju boju vidiš, to ovisi o tvom mozgu. 

Možda vas zanima Čudna optička varka učinila je nogu modela strašno mršavom, no vidiš li o čemu se zapravo radi? Rubrika Life&style Life&style

Koju boju ima tenisica? 

Koju kombinaciju boja ti vidiš? Premda mnogi misle kako je tenisica siva s tirkiznom bojom, zapravo je ružičasta s bijelim vezicama. 

Krivnju za optičku iluziju snosi naš osjet vida koji pogrešno interpretira svjetlosnu situaciju. Zbog lošeg odnosa svjetla za vrijeme snimanja cipela djeluje tirkizno i sivo, a zapravo je bijela i ružičasta. I, jesi li točno odredila boje?

Možda vas zanima Koliko konja vidiš na slici – mnogi su pokušali, ali nisu otkrili Rubrika Life&style Life&style

Glavnu ulogu igra mozak 

Razlog zašto vidimo različite boje je naša percepcija svjetla. Ovisno o tome što naš mozak misli – je li predmet na svijetlu ili u sjeni – donijet će odluku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Which colors do you see?? 🧐

A post shared by Will Smith (@willsmith) on

v

Photo: Twitter

Komentari 0