Life&style

Ova ne deblja! Donosimo ti recept za najzdraviju majonezu

Ovih blagdana napravi zdravu verziju majoneze i svojim ukućanima pripremi francusku salatu koja ne deblja. Da, moguće je!

Premda slovi kao nezdrava namirnica, majoneza je gotovo neizostavni dodatak svakog sendviča i salate, a posebno francuske u kojoj je glavni sastojak. Međutim, ako si fitness entuzijastica ili paziš na prehranu, vjerojatno u širokom luku izbjegavaš ovu namirnicu krcatu masnoćama. Ipak, to ne znači da je moraš izbaciti iz prehrane!

Naime, u bespućima interneta dostupni su brojni recepti za pripremu zdrave verzije majoneze, a mi smo pronašli jedan koji nas je u potpunosti osvojio. Riječ je o majonezi koja se priprema od indijskih oraščića, suncokretovih sjemenki, maslinovog ulja i drugih zdravih namirnica. Okus je očaravajući, a i nema bojazni od nakupljanja suvišnih kilograma i štetnosti po organizam jer je potpuno prirodna. Recept ti donosimo u nastavku:

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Zašto su jaja vjerojatno najzdravija hrana na svijetu? Rubrika Life&style Life&style

Sastojci: 

2 žlice maslinova ulja, 2/3 šalice sirovih indijskih oraščića, 2/3 šalice suncokretovih sjemenki, 3/4 žličice soli, 3/4 šalice hladne vode, ocat ili limunov sok (po želji), 1 datulja, 2 češnja češnjaka, 1 žlica senfa 

Postupak pripreme:

1. Suncokret i indijske oraščiće stavi u vodu preko noći, a ujutro ih dobro isperi i ocijedi.

2. U blender stavi ostale sastojke i dobro ih izmiksaj dok ne dobiješ baršunasto glatku smjesu. 

3. Po želji prilagodi slanoću i kiselost i po potrebi dodaj još vode.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0