Life&style

Ova je beba umrla samo zbog jednog poljupca

Strašno… Malena Mariana Sifrit imala je samo 18 dana. Umrla je meningitisa koji je uzrokovan virusom herpesa HSV-1

HSV-1 je virus herpesa koji uzrokuje „groznicu“ na usni. U rijetkim slučajevima taj isti virus može uzrokovati meningitis – koji pak može biti poguban za mozak ili ostaviti trajne posljedice. 

Liječnici pretpostavljaju kako je novorođenče dobilo virus putem poljupca. Marianini roditelji – Nicole i Shane Sifrit - testirani su na virus, ali test je za oboje bio negativan. Zbog toga se može pretpostaviti da je mala Mariana zaražena poljupcem nepoznate osobe. 

Možda vas zanima Nevjerojatno! Tata objavio fotku bebe na Instagramu - i to joj je spasilo život Rubrika Stars Stars

Djeca mlađa od mjesec dana imaju slab imunitet. Zbog toga u tom vremenskom razdoblju postoji veliki rizik da se virus razvije u smrtonosnu bolest puno veći. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

„Prestala je disati, a organi su joj zatajili“, izjavila je očajna majka. Tjedan dana nakon rođenja djeteta su se roditelji vjenčali, a dva sata nakon ceremonije primijetili su da s djetetom nešto nije uredu. 

Možda vas zanima Rođena četiri mjeseca prerano - upoznaj najmanju bebu na svijetu Rubrika Life&style Life&style

Marianina tužna priča pokazala je da roditelji za vrijeme prvih mjeseci života djeteta moraju biti osobito oprezni. Imunološki sustav djeteta tada je još slab, pa inače bezazleni virusi mogu imati fatalne posljedice. A rođaci i prijatelji toliko razumni da djetešce ne diraju ako nema potrebe, posebno da ga ne ljube.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0