Life&style

Ova fotografija natjerat će te da promisliš gdje ćeš sušiti ruke

Odvratno, strašno, užas. I još jednom – jednostavno odvratno, strašno, užas…

„Nikad više nemoj sušiti ruke na tim sušilicama u toaletima. To je nekoliko sojeva mogućih patogenih gljiva i bakterija koje se vrte oko tvojih ruku, a ti misliš da si izašla iz toaleta s čistim rukama“, napisala je. „Dobrodošla!“ Nicole je dodala da ne želi preplašiti ljude, ali želi da budu svjesni kamo stavljaju svoje ruke. 

Možda vas zanima Evo zašto baš NIKADA ne bismo smjeli ući u stan u cipelama Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Jesu li možda njene tvrdnje prenapuhane? Pa, zapravo i nisu! „Bilo je vrlo iznenađujuće vidjeti količinu i raznolikost bakterija koje su se razvile u petrijevoj posudici“, rekla je stručnjakinja, dr. Jennifer Wider. Teško je sa fotografije razaznati što je to sve tamo, ali dr. Wider kaže da izgleda poput Esherichia coli (koja dolazi iz fekalija) i gljivica – između ostaloga. 

Doktorica Wider također kaže da ta fotografija zapravo predstavlja „legitimnu zabrinutost“. „Javni toaleti su prepuni klica, pa nije ni čudo da sušilica za ruke može širiti bakterije i druge klice“, kaže. „Neka istraživanja osporila su ideju da sušilice za ruke šire bakterije, ali mislim da su ovaj eksperiment i fotografija petrijeve posudice vrlo uvjerljivi.“ 

Papirnati ručnici sada izgledaju sasvim dobro, zar ne?

Photo: Getty Images

Komentari 0