Life&style

Ova djevojka na Instagramu razotkriva kako uvjerljivo mogu izgledati fotke uz samo malo poziranja

  • Sara Puhto je body positivity influencerica koja potiče i promovira prihvaćanje svojeg tijela
  • Na svojem Instagramu, gdje ima više od 413 tisuća pratitelja objavljuje “opuštene” fotografije i one na kojima pozira kako bi skrenula pozornost na to koliko različito nečije tijelo može izgledati, posebno na društvenim mrežama
  • Ovakav sadržaj na svojem profilu @saggysara stvara jer želi biti potpuno iskrena prema svojim pratiteljima

Sara Puhto, 25-godišnja influencerica iz Finske, na svojem Instagram profilu, gdje ju prati više od 413 tisuća ljudi, gotovo svakodnevno dijeli svoje neretuširane i „prirodne“ fotografije gdje pokazuje kako uistinu izgleda njeno tijelo.

Među njenim sadržajem nalaze se i objave dvije fotografije jedne pored druge. Na jednoj Sara pozira namještena, dok je na drugoj njeno tijelo opušteno. Ovakvim objavama ova influencerica želi pokazati kako različito tijelo može izgledati na društvenim mrežama. 

Influencerica svoj sadržaj objavljuje još od 2015., a započela je s objavama o fitnessu. Za Insider je rekla kako joj je takav sadržaj i poziranje ubrzo postalo zamorno te da se loše osjećala jer se uspoređivala s drugim ljudima čije je fotografije vidjela na društvenim mrežama. Iz tog razloga nije željela da i njena stranica bude takva te da se netko drugi zbog nje osjeća loše.

Bonnie Rodríguez Krzywicki Možda vas zanima Uz trikove ove influencerice tako je lako napraviti savršenu Instagram fotografiju. Uvjeri se sama Rubrika Life&style Life&style

„Primijetila sam da moje tijelo ne izgleda tako 24 sata dnevno pa sam odlučila podijeliti svoje misli i kako doista izgledam većinu vremena“, rekla je Sara.

Ovakvom vrstom objava na svojem profilu, Sara se nada da će ohrabriti ljude da se osjećaju ugodnije u svojoj koži te da se ne zamaraju izgledom drugih ljudi. Njeni pratitelji su većinom žene, no Sara posebno želi doprijeti i do tinejdžera koji su još u razvoju te ih je lako impresionirati da shvate kako „tvoje tijelo nije trend pa ga nemoj tako ni tretirati“.

Puhto je rekla i kako se aplikacije za uređivanje fotografija uvelike koriste među stvarateljima sadržaja, ali da ih body positivity zajednica nastoji ne koristiti.

“Svatko na društvenim mrežama ima pravo prikazati se kako želi. Ja bih samo željela da više ljudi prizna i bude otvoreno o tome ako koriste photoshop ili uređuju svoje fotografije”, rekla je Sara.

Dodala je i kako se i dalje ponekad uspoređuje s ljudima, ali da se uvijek podsjeti da je to u redu te “da sam posebna baš takva kakva jesam”.

Domagoj Knežević Možda vas zanima Facebook i Instagram možda se ugase u Europi - bismo li mogli živjeti bez društvenih mreža? Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog
Photo: Instagram @saggysara

Komentari 0