Life&style

Otvara se Wirtshaus Zagreb, ugodno mjesto za uživanje u austrijskim specijalitetima

U podnožju Medvednice, u blizini nove žičare, uskoro, već ovaj mjesec, otvara se novo mjesto za uživanje u odličnoj hrani i pićima – Wirtshaus. Lokal otvaraju vlasnici nekadašnjeg hit mjesta u širem centru Zagreba, Kim's Coffee, te on nastavlja njihovu tradiciju posebnih toplih napitaka – specialty kava i vrućih čokolada prilagođenih sezoni, finih kremastih milkshakeova… ali uvodi i brojne novitete, poput austrijskih gastronomskih specijaliteta, napitaka te odličnih austrijskih piva.

Možda vas zanima Fish&chips jedno je od rijetkih engleskih jela koje obožavam; morala sam ga isprobati u novom Tunaholicu Rubrika Life&style Life&style

Na Instagram profilu Wirtshausa može se već sada vidjeti kako je uređen prostor, te osjetiti topla atmosfera doma. Također, već sada može se zaviriti i u njihov jelovnik i kartu pića koju su otkrili na Instagramu.

"Wirtshaus, njemačka riječ za jednostavnu gostionicu s ugodnom atmosferom te ponudom domaće hrane i pića, je kafić i restoran u srcu Gračana, koji se nalazi na svega 400 metara od sljemenske žičare. Naš prostor odiše istom ugodnom atmosferom kao Kim’s, s našom klasičnom ponudom specijalnih kava i toplih čokolada kojih se prisjećate, ali ovaj put veliki dio je posvećen restoranu“, poručuju iz Wirtshausa.

Od hrane nudit će se dobro nam znani austrijski specijaliteti poput bečkog odreska, juneće juhe s knedlima od griza, pola pohanog piceka, telećeg gulaša s domaćim knedlima, tafelspitza, germknedli, Sacher torte, Kaiserschmarrna, štrudle od jabuke, knedli od sira… sve pripremljeno prema receptima vlasnika koji su u njihovoj obitelji već generacijama. U ponudi će biti i doručak te nekoliko veganskih i vegetarijanskih jela, tako da će svatko pronaći nešto za sebe.

Možda vas zanima Otvara se SOL bistro: Gastro noviteti Mate Jankovića uoči prvog rođendana popularnog restorana Rubrika Life&style Life&style

"Jedva vas sve čekamo ugostiti na našoj novoj lokaciji koju vam predstavljamo pod novim nazivom Wirtshaus, ovoga puta s parkingom, većom terasom i pravim kaminom te austrijskim specijalitetima. Naravno, u ponudi će biti i Kim’s tople čokolade i kave“, poručuju iz Wirtshausa uoči otvorenja.

 | Autor: Instagram @ wirtshaus_zagreb Instagram @ wirtshaus_zagreb

Mi otvorenje jedva čekamo jer nam nakon silaska sa Sljemena na spomenutoj lokaciji jako nedostaje mjesto gdje se možemo okrijepiti, uživati u vrhunskoj hrani i pićima i ugodnoj atmosferi kao kod kuće. Restoran i kafić Wirtshaus na adresi Gračanska cesta 112 radit će od utorka do subote od 7 do 23 sata, a nedjeljom od 9 do 17 sati. Ponedjeljkom neće raditi.

 | Autor: Instagram @ wirtshaus_zagreb Instagram @ wirtshaus_zagreb

 

Photo: Instagram @ wirtshaus_zagreb

Komentari 0