Life&style

Otkriveno je kakav poklon najviše usrećuje ljude

Nakit? Poklon bonovi? Knjige? Ili električni aparati? Pogrešno! Znanstvenici su otkrili da se najviše veselimo sasvim drukčijim poklonima

Neki to vole, a neki mrze – predobožićno vrijeme! Usprkos sjajnoj atmosferi, lampicama, adventskim sajmovima te mirisima i okusima raznih delicija, ono što nas često brine jest potraga za savršenim poklonom – što može biti jaaakooo stresno. Naravno da ne želimo najdražima pokloniti nešto bez veze, odnosno poklon jednostavno mora biti „onaj pravi“, onaj koji će izmamiti osmijeh i radost. 

via GIPHY

Američki znanstvenici su konačno odlučili pomoći! U šest različitih istraživanja tražili su kojim se poklonima najviše veselimo. I ne, to nisu knjige, nisu slatkiši ili odjeća, a niti skupe naprave poput mobitela ili tableta – to su doživljaji! 

Karte za koncert, putovanja (makar i vikend putovanje), odlazak na wellness i drugi doživljaji (npr. tečaj kuhanja, degustacija vina, vožnja balonom, skakanje s padobranom…) su pun pogodak! Ljudi će se dokazano više veseliti – i zauvijek ih pamtiti – takvim poklonima. Osjećaj zahvalnosti i poštovanja su, vjeruju znanstvenici, kod takvih poklona snažniji – za razliku od materijalnih poklona.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Što pokloniti za Božić? Evo što kaže horoskop! Rubrika Life&style Life&style

Najbolje od svega: rezultati istraživanja otkrili su da ovakav način poklona dodatno povezuje ljude. A o tome je zapravo riječ za Božić, zar ne? 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0