Life&style

Otkrivamo ti najjednostavniju tajnu urednog doma - stan ti više nikad neće biti u kaosu

  • Ne voliš pospremati i muka ti je svaki put kad vidiš hrpu nereda po kući?
  • Bez brige – nisi jedina!
  • Obećavamo ti: s ovom metodom će ti pospremanje biti puno lakše te nadasve brže

Brdo pošte u hodniku, hrpa odjeće u spavaćoj sobi: svima nam je poznata slavna „kaos-hrpetina“ koja s vremenom postaje sve veća i veća. Osim toga, po stanu iznenada nastaju i manje hrpe – koje također moramo (začudo) pospremiti. Pri tome je sljedeći problem: što je nered veći, toliko više odgađamo pospremanje!

Tek kad više ne ide, kad je hrpa postala prevelika, bacimo se na pospremanje – koje tada može trajati satima. Kako uopće ne bi došlo do tog problema, predlažemo ti da iskušaš takozvani „Moutain-Method“.

Možda vas zanima S ovim ultimativnim trikom za čišćenje zagorenog posuđa nećeš više gubiti vrijeme i živce kod sudopera Rubrika Life&style Life&style

 

„Kaos-hrpa“ je dopuštena

Dobra vijest: smiješ zadržati „kaos-hrpu“ u stanu. Naglasak je na „hrpi“. Za to potraži jedan ugao u kojem ta hrpa neće nikome smetati. Tamo smiješ staviti samo one stvari koje možeš „kasnije srediti“. Najbolje je tamo staviti XXL-kutiju ili košaru u koju onda lako možeš bacati pisma ili čarape. Tada će kaos imati barem neki red.

Odredi si jedan dan u tjednu (npr. kraj tjedna, nedjelja) kad ćeš pospremiti tu kutiju te sve staviti na svoje mjesto. Vrati odjeću u ormare, sortiraj račune… Što je dobro u tome? Dobro je da se trebaš pobrinuti samo za tu jednu kutiju. Ako se strogo držiš ove metode, nigdje naokolo ne bi trebale ležati razbacane stvari – osim u spomenutoj kutiji. Psihološki učinak da trebaš napraviti samo jednu stvar trebao bi ti pomoći da imaš više motivacije za pospremanje te da to znatno brže i lakše obaviš.

Možda vas zanima Proljetno čišćenje: 7 stvari koje ne želiš baciti otkrivaju puno o tvom karakteru Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/Dan Gold

Komentari 0