Life&style
Serija Manifest

Otkrili su datum izlaska novih nastavaka hit serije 'Manifest', evo sve što znamo o posljednjoj sezoni

  • Putnici leta 828 ostavljeni su u teškim okolnostima na kraju četvrte sezone, prvog dijela
  • Mogu li se svi putnici popeti na 'čamac za spašavanje' i spasiti svijet?
  • Drugi dio posljednje sezone serije pojavit će se na Netflixu 2. lipnja, a otkrili smo još neke detalje

Obožavatelji 'Manifesta', ispraznite svoje kalendare za 2. lipnja 2023. godine! Nakon što je prije pet dugih mjeseci Netflix ostavio obožavatelje na ledu, sada je objavio službeni datum izlaska za drugi dio četvrte sezone 'Manifesta'.

Možda vas zanima Posljednja sezona hit serije 'Nikad nisam...' uskoro stiže na Netflix, evo što znamo o njoj Rubrika Life&style Life&style

Drugi dio posljednje sezone serije pojavit će se na Netflixu 2. lipnja. Uz prijeteću smrtnu prijetnju, ne samo za putnike leta 828, nego i za cijeli svijet, te stalni misterij putnika (odakle su došle njihove nadnaravne moći?), posljednjih 10 epizoda serije ima puno toga za pokriti. Osvrnimo se na četvrtu sezonu, prvi dio, te raspravimo kako bi serija mogla završiti - mogu li svi putnici ući u 'čamac za spašavanje' i spasiti svijet?

Kratak pregled prvog dijela 4. sezone

Osvrnimo se na finale. Ako nisi pogledala prvi dio četvrte sezone 'Manifesta', smatraj ovo upozorenjem na spojlere. Prva polovica četvrte sezone 'Manifesta' bila je uistinu intenzivna: Cal se vratio u seriju kao odrastao muškarac, Angelina se spojila s fragmentom jajeta Omega, a Zeke je umro nakon što je apsorbirao Calov terminalni rak.

 | Autor: Netflix Netflix

U posljednjim minutama finala sezone, Zeke umire. Tijekom 4. sezone 'Manifesta' Zeke je razvio sposobnost da osjeti sve i sva. Kada otkrije da je Cal jedina osoba koja može spasiti svijet, Zeke koristi svoju moć empatije da apsorbira Calov rak. Umire nekoliko trenutaka kasnije na Michaelinim rukama.

Oslobođen raka, Cal postaje iznimno moćan. Njegovo tkivo počinje svijetliti - safir je dio njega. Ožiljak se počinje pomicati i poprima oblik zmaja, otkrivajući da je Cal zmaj, odnosno jedina osoba koja može spasiti svijet od datuma smrti.

Angelina se spaja s Omega jajetom — kamenom božanskog podrijetla koji je sposoban kontrolirati poziv koji je potencijalno bio ono što putnicima leta 828 treba da spase svijet.

Saanvijev i Vanceov laboratorij je zatvoren nakon što je Saanvi pozvao dr. Guptu u pomoć. Gupta stiže u laboratorij s naoružanim snagama. Svi putnici leta 828 zadržani su nakon što su pokazali 'posebno teško ili neuobičajeno ponašanje'. 

Što znamo o novim epizodama 'Manifesta'

Posljednje epizode 'Manifesta' vratit će glumačku postavu u kojoj su Melissa Roxburgh, Josh Dallas, J.R. Ramirez, Luna Blaise, Parveen Kaur, Matt Long, Holly Taylor, Daryl Edwards i Ty Doran.

Uz datum izlaska, Netflix je podijelio i sinopsis za drugi dio posljednje sezone serije:

„Nakon što je Angelina izazvala razornu vulkansku pukotinu, putnici se suočavaju sa strogim nadzorom u svijetu potaknutom mržnjom prema putnicima leta 828, a više nisu ni slobodni rješavati vlastite pozive bez stalnog nadzora beskrupuloznog Registra 828. Tajanstvena nesreća donosi zlokobna upozorenja biblijskih razmjera koja će dodatno ugroziti egzistenciju svih putnika.

 | Autor: Netflix Netflix

Dok Michaela tuguje zbog gubitka svog voljenog supruga Zekea, mora se udružiti sa svojom starom ljubavlju Jaredom kako bi pronašli nove metode za istraživanje poziva. U međuvremenu, Ben i Saanvi pokušavaju surađivati s tijelima Registra, što samo dovodi do strašnih rezultata za putnike. Čudesno, mitološki događaj ponovno aktivira Calov ožiljak zmaja pun safira, nudeći tračak nade putnicima da prežive datum smrti koji se brzo približava. Ali, Angelinine opake safirne moći nastavljaju pustošiti, dovodeći do borbe između dobra i zla, sve do njihovog posljednjeg dana u ovom najstrašnijem, napetom i najradosnijem poglavlju priče o 'Manifestu'.“

Mitološki sukob u posljednim epizodama

Kreator serije Jeff Rake izjavio je da će posljednje epizode biti „mitološki sukob“.

„Razgovarali smo nešto o mitu o Noi i Noinoj arci, a to će postati veliki dio naše mitologije u zadnjih 10 epizoda. Angelina, spoiler alert, povjerovat će da je zapravo Noa“, rekao je Rake.

 | Autor: Netflix Netflix

„Na Benu, Micku i možda ponajviše Calu je da poraze Angelinu dok se probijamo do posljednjeg trena. Problem je što Angelina postaje sve moćnija“, dodao je Rake. „Ponekad vjeruješ da moraš surađivati sa svojim neprijateljem kako bi se spasila i to je veliki dio priče u posljednjem dijelu.“

„Budući da je Zeke otišao, Jared, koji Mick još uvijek smatra ljubavlju svog života, očito se pita koliko dugo mora čekati prije nego što pokuša ponovno?“, rekao je Rake. „I vidjet ćemo da će se to dogoditi.“

Trailer za drugi dio 4. sezone 'Manifesta'

Prema traileru, 'sve je povezano'.

„Naša priča završava na način kojeg možda nismo ni svjesni“, izjavljuje Michaela. „Svijet će skončati, a mi znamo kada“, objavljuje Ben.

Emma Thompson i Hugh Laurie Možda vas zanima Doktor House i Emma Thompson nekad su bili u ljubavnoj vezi, a sad su partneri u novoj krimi seriji Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0