Life&style

Otkrila sam fini doručak nakon kojeg mi se ne spava – napokon!

  • Doručak je beskompromisno moj najdraži obrok u danu
  • Šokirala sam se kada sam vidjela koliko šećera sadrže prosječne žitarice i da mi se zapravo cijelo jutro spava upravo zbog toga
  • Krenula sam u potragu za žitaricama bez dodanog šećera, a pronašla sam savršeno rješenje koje moraš probati

 

Sigurno i ti imaš svoje omiljeno jelo. Možda je to čokoladni kolač, topli kroasan ili možda sarma koju zna napraviti samo tvoja baka. Ja se za jedno jelo nikako ne mogu odlučiti, ali jedno znam - najveći sam ljubitelj doručka na svijetu. Ne samo da tipični doručak mogu jesti u bilo koje doba dana, nego i svaku večer krećem na spavanje s dobro razrađenim planom s kojim zalogajima ću se probuditi. I dok jaje na oko nikada neću odbiti, moj najdraži izbor su ipak žitarice. 

U kombinaciji s mlijekom, biljnim napitkom ili jogurtom, stvarno ne mogu odabrati u kojem su mi obliku najdraže, a još kada im dodam malo svježeg voća... Evo i sada jedva čekam sutrašnje jutro! Obožavam i što su tako jednostavne za pripremu budući da se gotovo svako jutro žurim na posao, ali isto tako ih mogu guštati u krevetu svaki slobodan dan. No iako je moja ljubav prema žitaricama ogromna, ne mogu reći da je uzajamna. Iako znam da su žitarice dobre za moje zdravlje, problem je što je nakon doručka prvo za čime moram posegnuti kava. Da je za taj umor, iako sam se dobro naspavala, bio kriv moj doručak dugo nisam bila svjesna dok nisam naišla na tekst jedne nutricionistice koji mi je promijenio cijelo shvaćanje doručka.

 | Autor: Unsplash / Jay Wennington Unsplash / Jay Wennington

Šećer kao glavni sastojak mog "zdravog" doručka

Naime, ona je ukazala na to kako su gotovo sve žitarice za doručak koje možemo pronaći na tržištu prepune dodanog šećera. Taj šećer se odmah nakon doručka brzo apsorbira u krvotok i jednako tako brzo odlazi iz njega pa nastaje takozvani sugar crash. Ovaj nagli pad glukoze u krvi dovodi do gubitka energije i pospanosti, a može i potaknuti stres u organizmu. Kada sam to pročitala, najprije sam pomislila da je vrijeme da se pozdravim sa svojim najdražim doručkom. Tužna i pomalo razočarana, danima sam izbjegavala žitarice, no tada mi je palo na pamet - pa nije valjda da baš sve žitarice sadrže toliko šećera?

Tako je krenula moja velika avantura potrage za žitaricama u kojima ću uživati, ali od kojih neću biti kao izmoreni duh žene koja levitira po uredskoj kuhinji u potrazi za kavom. Potraga, moram priznati, nije bila jednostavna. Možeš li zamisliti da neke žitarice imaju više dodanog šećera na 100 grama od slatkih gaziranih pića?! Zgrožena ovim podacima postajala sam samo još upornija, a moj trud se itekako isplatio. 

Žitarice bez grama dodanog šećera? Da, moguće je!

Prva opcija koju sam pronašla su bile žitarice s vrlo malo dodanog šećera, što je za početak svakako bila bolja opcija nego prije, no ni tada nisam bila potpuno zadovoljna pa sam svoju potragu usporedno nastavila. I tada sam pronašla sve što sam tražila, savršen izbor za doručak od kojeg sam puna energije, a ne spremna za krevet! Tako su gotovo u trenu moje novi omiljeni doručak postale Boom Box žitarice. Možeš li vjerovati da su svi su Boom Box proizvodi 100 % biljnog porijekla, bez dodanog šećera i umjetnih aroma? Ja naprije nisam, ali sam se iz prve ruke uvjerila da je stvarno tako. 

 | Autor: missMIND missMIND

Sav šećer u Boom Box proizvodima dolazi od prirodno prisutnih šećera iz zobi, voća i drugih sastojaka, a pomno uravnotežena formula svakog zalogaja nastala je u suradnji s nutricionisticama. Osim što je sada moj doručak zdraviji i potpuno bez dodanih šećera, upoznavajući s s Boom Box ponudom dobila sam još više opcija za kojima mogu posegnuti svaki dan. Osim klasičnih zobenih pahuljica, Boom Box u ponudi ima i zobene kaše, zobene granole i zobene napitke, a ono što mi se posebno svidjelo su i Boom Box zobeni keksi i zobeni zalogaji koje mogu ubaciti u torbu i grickati na putu do posla kada sam u žurbi.

 | Autor: missMIND missMIND

Sada je u Boom Box kolekciju stigao i novi proizvod koji vole i mali i veliki, no brzo je završio i na mom jelovniku. Radi se o Madagaskar Granola&Pops koje s dodatkom napitka od zobi čine savršeno izbalansiran doručak, a moram priznati da sam se par puta uhvatila i kako rješavam zagonetke na poleđini kutije u kojoj dolazi. Ono što sigurno nije zagonetka je kako ću sutra započeti dan jer više doručak bez Boom Box žitarica ne mogu zamisliti. Odlično je i što ih kupiti mogu u gotovo svakom supermarketu tako da su, osim što su ukusne i bolje za mene, i lako dostupne - stvarno nema bolje kombinacije!

 | Autor:

Photo: Unsplash / Jay Wennington
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    energija