Life&style
1/15

Otkrijte novo lice svoje kupaonice

Kupaonica spada među najskuplje i najmonotonije prostorije kada je uređenje u pitanju, stoga ne čudi što većina ljudi misli o uređenju kupaonice kao o velikom trošku. Protivno uvriježenom mišljenju, uređenje kupaonice može biti jednostavno i lako.

 | Autor: Kupaonica, iako ima mnogo potencijala, često biva zaboravljena. U trenutku kada postavimo u nju pločice, kadu, police i druge elemente, pada u zaborav. Vrhunac pažnje doživljava tijekom čišćenja, a sitni detalji i ukrasi teško pronalaze svoje mjesto. No, dobro uređena kupaonica može biti dokaz dobrog ukusa njenog vlasnika.

Kada govorimo u uređenju kupaonice, ograničeni smo fiksiranim elementima i veličinom, ali to vas ne bi trebalo spriječiti da upotrijebite maštu i izvučete maksimum iz svoje kupaonice. Prije nego se uputite u neki od salona detalja za dom, odredite dominantnu boju i stil svoje kupaonice. Nju će odrediti stil sanitarija te boja pločica.

Bijele kupaonice minimalističkog dizajna najbolje izgledaju uz otkačene detalje u boji. Možete odabrati samo jednu boju poput ljubičaste ili crvene ili pak jedan uzorak, npr. cvjetni, koji će se provlačiti cijelom kupaonicom. U ovakvim kupaonicama posebno lijepo izgledaju različite nijanse iste boje, npr. ljubičaste koja se proteže od bijele do boje patlidžana. Sive i plave kupaonice izgledat će odlično u morskom stilu. Sigurno negdje čuvate školjkice, pijesak i slične sitnice koje ste pokupili na plaži. Vrijeme je da ih izvučete iz zaborava i aranžirate na staklenim pladnjevima ili drvenim zdjelicama koje možete postaviti na perilicu rublja ili prozorsku dasku. Prugasti zastor za tuš, plavi i bijeli ručnici te čaše i zdjelice s uzorkom barki i mornara izgledat će fantastično.

Imate li stariju kupaonicu u nekad davno popularnoj oker boji koju trenutno ne možete preurediti, ne očajavajte. Za vas je idealan rustikalni mediteranski stil. Lijepo aranžirani marsejski sapuni s juga Francuske, bež ručnici te drvene i pletene posudice dat će kupaonici novo lice. Uz ou boju lijepo pristaje boja lavande koja podsjeća na polja u Provansi. Odlučite li se za ljubičastu varijatnu, svakako nabavite buketiće lavande koje možete izložiti umjesto potpurija i ljubičaste svijeće.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Uređenje bez investicije

Ako se ne stignete ili niste u mogućnosti baviti se kupovinom novih detalja, poslužite se onim što već imate u stanu i budite dosjetljivi. Uzmite sve svoje ručnike na jednu hrpu i odaberite dvije boje kojih ima najviše (npr. žutu i bijelu). Umjesto da ih složite na klasičan način, oblikujte valjke i složite jedan do drugog za spa ugođaj.

Prvom prilikom u drogeriji kupite sapune i šampone u odgovarajućim bojama, a posebno lijepo mogu izgledati stare staklene bočice od kupki ispunjene proizvodima koje inače koristite. Nekoliko svijeća postavljenih jedna do druge i minimalistička vaza ispunjena svježim cvijećem ili zanimljivim aranžmanom bacit će sasvim novo svjetlo na vašu kupaonicu bez mnogo ulaganja.

Više o uređenju svoje kupaonice u mali wellness saznajte na portalu Zdrava Krava.

Photo: Thinkstock

Komentari 0