Life&style

Osvježavajuća slastica: lagana beze rolada s malinama i borovnicama

  • Šumsko voće savršeno je za osvježavajuće deserte
  • Zato donosimo još jedan slasni recept s missGASTRO, ovaj puta za neodoljivu roladu
  • Uživaj u pjenastoj beze kori i osvježavajućem okusu malina i borovnica

Ako obožavaš klasičnu Pavlovu tortu, onda je ova rolada kao stvorena za tebe. Za pripremu je potrebno tek nekoliko standardnih sastojaka te svježe maline, borovnice i krem sir. Savršena je za ljetne zabave, a najukusnija je svježe pripremljena jer su tada beze kore još hrskave. Rolada će se odlično slagati s čašom slatkog rose vina, a ne zaboravi dodati i malo bobica kao ukras. 

Lagana beze rolada s malinama i borovnicama recept:

Sastojci:

Za beze koru:

  • 4 velika bjelanjka
  • 160 g šećera
  • 1 žličica gustina
  • 1 žličica soka od limuna
  • 1 prstohvat soli


Za kremu:

  • 150 g krem sira
  • 200 g mliječnog slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 200 g malina
  • 100 g borovnica

Priprema: 

Prvo ispeci beze koru. Bjelanjke miješaj mikserom dok ne pobijele i zatim dodaj jednu po jednu žlicu šećera te sol uz konstantno miješanje. Kada je bjelanjak postao čvrst i stvara oštre vrhove kada kroz njega prođemo žlicom, vrijeme je da dodaš gustin i limunov sok. Sve dobro promiješaj pa rasporedi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Koru peci oko 20 minuta na 150 stupnjeva Celzijevih. 

Galette s jagodama: Trikovi, savjeti i recept za mirisnu, sočnu i prhku slasticu s jagodama

 | Autor:
Neka se biskvit ohladi nekoliko minuta. Za to vrijeme na vlažnu krpu stavi papir za pečenje posipan šećerom u prahu. Beze koru stavi na papir okrenutu gornjom stranom prema dolje i pažljivo ukloni papir na kojem se pekla. Ostavi da se ohladi 10-ak minuta.
Dok se kora hladi, pripremi kremu tako što ćeš mikserom pomiješati krem sir, slatko vrhnje i šećer u prahu. Kada dobiješ gustu smjesu prebaci je na ohlađenu beze koru. Rasporedi maline i borovnice po kremi i pažljivo, pomoću krpe i papira za pečenje, zarolaj koru u roladu. 

Možda vas zanima asd Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Jednom kada je rolada gotova, spremi ju u hladnjak i ostavi da se ohladi nekoliko sati. Posluži hladnu, s nekoliko bobica maline.

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Vow