Life&style

Ostali smo bez riječi: ovu moćnu, ali bajkovitu stijenu na našem otoku i mnogi mladenci biraju za fotkanje

Hvar je naš najsunčaniji otok i definitivno jedan od najljepših iako mu je konkurencija zaista jaka. Ovaj je otok prepun divnih lokacija na kojima bismo bez problema mogli provesti cijelo ljeto, ali i skrivenih dragulja koje barem jednom u životu želimo uživo doživjeti. Jedan od takvih dragulja je i stijena Veli Kamik koja se smjestila na južnoj obali otoka Hvara, točnije u mjestašcu Sveta Nedjelja. 

 | Autor: Instagram @zlatan.otok.wine Instagram @zlatan.otok.wine Foto: Instagram @zlatan.otok.wine

 | Autor: Instagram @zlatan.otok.wine Instagram @zlatan.otok.wine Foto: Instagram @zlatan.otok.wine

Veli Kamik smješten je ispod najvišeg vrha Hvara, sv. Nikole, u čije se stijene smjestio mali augustinski samostan iz 15. stoljeća uz čije ostatke, vrlo slikovito, stoji i crkvica. No, najveća atrakcija Velog Kamika je jedno jedino drvo koje raste iz same stijene što čini pogled za koji smo pomislili da se može vidjeti samo u nekim izmišljenim filmskim kulisama. 

Ova stijena s kopnom je povezana betonskim mostom koji je sazidan tek 1938. godine dok su stanovnici prije toga na stijenu dolazili preko drvenog mosta. Uz sami rub stijene nalaze se i stepenice te kratki mol s kojeg se hrabri posjetitelji mogu i spustiti u more. 

 | Autor: Instagram @susie.hr Instagram @susie.hr Foto: Instagram @susie.hr

Iako nam Veli Kamik sam po sebi oduzima dah, za posebnu idilu koju je nemoguće opisati riječima, zaslužni su zalasci sunca koji ovoj stijeni, moru i svemu što ih okružuje, daje romantične zlatne tonove. Ovu neprocjenjivu ljepotu prepoznali su i brojni mladenci koji baš Veli Kamik odabiru za fotografiranje najljepšeg trenutka svog života. 

 | Autor: Instagram @zlatan.otok.wine Instagram @zlatan.otok.wine Foto: Instagram @zlatan.otok.wine

Photo: Instagram @zlatan.otok.wine
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Prelijepo