Life&style
Doručak Marthe Stewart za posebne prigode

Omiljeni doručak Marthe Stewart - kad se baš želiš počastiti i uživati u hrani

  • Martha Stewart poznata je po svojim ukusnim receptima
  • Stoga je baš zanimljivo što će slavna kuharica poslužiti za doručak svojim gostima na poseban dan? 
  • Otkrit ćemo ti koja jela preferira, a imamo i recept

Dosad smo već naučili nekoliko ukusnih jela i savjeta od Marthe Stewart. Ali, kako izgleda njezina svakodnevica, što doručkuje, primjerice? Kuharica tvrdi kako ne treba svaki dan obilan, visokokaloričan doručak. Obično ujutro popije zeleni smoothie. Čini se da bez napora izbjegava previše ugljikohidrata, masti i šećera… 

Ali, ako slavna kuharica očekuje posjetitelja ili se želi okrijepiti prije pješačenja ili izlaska, rado će pripremiti poseban meni za doručak.

Recept za francusku carbonaru Marthe Stewart Možda vas zanima Carbonara, ali na francuski način - svi vole ovo jelo prema receptu Marthe Stewart Rubrika Life&style Life&style

Ovako izgleda doručak Marthe Stewart za posebne prilike

Prije svega tu je, naravno, kava. Stewart preferira cappuccino iz njenog, kako sama piše, „fenomenalnog stroja“. Za jelo bi pripremila poširana jaja ili frittatu. Lifestyle guruica također voli posluživati kekse od mlaćenice ili popovere (američka verzija jorkširskog pudinga).

A ni Martha Stewart ne bi bila Martha Stewart da nema još jedan pametan trik: uvijek unaprijed kupi svoje omiljene kroasane u njujorškoj pekarnici i zamrzne ih kako bi ih u trenu zagrijala i uživala u njima.

Frittata Marthe Stewart za samo 15 minuta

Brzo, jednostavno i ukusno: ovaj je recept savršen za brzi, ali profinjeni doručak. 

Sastojci:

• 4 jaja

• ½ glavice luka

• 1 crvena paprika

• ½ žute paprike

• 2 rajčice

• 1 šaka bebi špinata

• 100 g naribanog sira

• 1 žlica maslinova ulja

• sol i papar

Ovo je jedan po mnogima najbolji sastojak za doručak za žene starije od 40 godina

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje).

2. Operi povrće te sve nareži na komade veličine zalogaja.

3. U većoj posudi pjenjačom razmuti jaja, dodaj sir pa začini solju i paprom.

4. Zagrij malo maslinova ulja u teflonskoj tavi te prži povrće na srednjoj vatri. Zatim dodaj smjesu od jaja i ostavi da sve stoji poklopljeno oko 2-3 minute.

5. Stavi tavu u zagrijanu pećnicu na 15-ak minuta bez poklopca. Kada se sve zgusne, frittata je gotova! Ako želiš, možeš posuti po jelu malo začinskog bilja ili sira. Uz to najbolje idu bijeli kruh ili salata.

Photo: Shutterstock

Komentari 0