Life&style

Olakšaj si bacanje smeća trikom kojim se spremačice u hotelima služe godinama

  • Tko je dobrovoljac za bacanje smeća u tvojoj obitelji?
  • Vjerojatno ti je poznat onaj osjećaj kada nakon obavljenog posla ubaciš otpatke u praznu kantu bez vrećice
  • Kako bi osigurala da se to više ne dogodi, možeš se poslužiti trikom koji godinama koriste profesionalke

Moramo priznati da nas najviše iznenade baš trikovi koji su vezani za najobičnije kućanske radnje koje često obavljamo automatizmom. Bacanje smeća, na primjer. Kućanski zadatak kojemu se najmanje radujemo možda je čak toliko omražen da se netko potrudio smisliti bolje rješenje od onoga kojeg svi poznajemo. Spustiti se do prizemlja zgrade i zavitlati vreću punu otpadaka u kontejner možda i nije najtragičnija stvar na svijetu, ali mnoge još više smeta ono što slijedi poslije.

Možda vas zanima Internet je poludio za genijalnim trikom s vrećicama za smeće. Izgleda da smo ih cijeli život krivo postavljale! Rubrika Life&style Life&style

Naime, vjerojatno se i tebi dogodilo da zaboraviš postaviti novu vrećicu pa ubaciš otpatke u kantu koju potom moraš čistiti i prati te utrošiti barem 5-10 minuta neatraktivnog rada

Oni kojima se ovakve stvari i  prečesto događaju mogu se poslužiti trikom kojim svoj posao obično pojednostavljuju spremačice u hotelima. Umjesto da vreće za smeće pospremiš u obližnji ormarić ili ladicu, pospremi ih na dno kante.

Možda vas zanima S pomoću ovog trika tvoja kanta za smeće neće uopće zaudarati Rubrika Life&style Life&style

Ovo bi ti moglo uštedjeti vrijeme, pomoći u boljoj organizaciji i stvar učiniti higijenskijima. Nakon što izvadiš vreću za smeće napunjenu otpadima, jednostavno posegni za novom na dnu kante i pričvrsti je za rubove. 

Neke kante za smeće posebno su dizajnirane za ovakav trik, međutim investirati u jednu takvu uopće nije potrebno.

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Mnogu su uočili kako problem može nastati ako je vreća za smeće oštećena pa gnjusan sadržaj iscuri po nekorištenim vrećicama. Kako bi se zaštitila od ovog peha, vrećice za smeće možeš držati u dodatnoj zaštitnoj vrećici i stvar je riješena. Također, u ponudi u trgovinama su i čvršće vreće za smeće koje malo vjerojatno pucaju pa možeš njih uzeti u obzir ako se misliš poslužiti ovim trikom. 

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0